Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2022. Október 21. 06:00, péntek | Belföld
Forrás: NAV

NAV: újra megjelentek az Elf Bart kínáló eladók a közösségi oldalakon

NAV: újra megjelentek az Elf Bart kínáló eladók a közösségi oldalakon

A tanévkezdéssel újra megjelentek az Elf Bart kínáló eladók a közösségi oldalakon - tudatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Azt írták, hogy az illegális, különböző ízesítésű elektronikus cigaretták komoly veszélyt jelentenek a fiatalkorúakra, mivel könnyen függőséget, sőt, akár nikotinmérgezést is okozhatnak.

A NAV fokozott figyelmet fordít az árusítók kiszűrésére - jelezték.

Mint írták, az elmúlt hónapok folyamatos ellenőrzései és a tájékoztatás hatására jelentősen csökkent azok száma, akik vállalják a kockázatot és illegális, ízesített elektronikus dohánytermékeket árulnak.

Megjegyezték, hogy az adózási és jövedéki szabályok megsértése miatt - a NAV által kiszabható bírság mellett - dohánytermékek engedély nélküli értékesítésekor a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága akár több milliós bírsággal sújthatja az eladót.

Példaként azt hozták, hogy a NAV Győr-Moson-Sopron megyei ellenőrei felvették a kapcsolatot egy internetes hirdetővel, aki az Elf Bar mellett újdonságnak számító Lost Mary e-cigarettát is kínált. A 235 ezer forintért rendelt, huszonöt darab Elf Bart és két Lost Maryt Budapesten adták át. A revizorok az illegális árut lefoglalták, majd adószám nélkül végzett gazdasági tevékenység és jövedéki jogsértés miatt eljárást indítottak.

Címkék: elf bar, NAV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.