Városlista
2024. augusztus 11, vasárnap - Zsuzsanna

Hírek

2012. Szeptember 21. 22:20, péntek | Helyi
Forrás: Horváth Lilla

„Ne hagyd hogy a forgalom irányítsa a reggeled”!

„Ne hagyd hogy a forgalom irányítsa a reggeled”!

Bringázz a munkába kampány „bringásreggelivel” köszöntötte az őszt, iskolások és munkába tekerők tömege állt meg egy- egy kakaós csigáért a Megyeház téren.

Az akció célja egyértelmű, a kampánnyal szeretnék elérni, hogy lehetőleg minél többen cseréljék kétkerekűre a négykerekűt. A szlogen is ezt a világos célt igyekszik megfogalmazni: „ne hagyd, hogy a forgalom irányítsa a reggeled, ha kerékpárral közlekedsz, több időd marad magadra, reggelizni, a gyerekeket útjára bocsájtani, akár kicsit nézelődni az úton.”

A BAM oldalán ( http://kerekparosklub.hu/) regisztrálhatnak a bringások ahol a kampány végén a km-eket mérve kiderül, mennyi szén-dioxidtól kíméltük meg környezetünket az akciónak köszönhetően. Az öthetes kampány során a regisztráltak között nyereményeket is kisorsolnak, amelynek a feltétele legalább 8 bringás út a munkába, amelyet az oldalon található közlekedési naplóba kell rögzíteni. A versenyt vállalatok és iskolák között is meghirdették, erről bővebb információt a fent említett honlapon olvashatnak.

Fotó: Nagy Péter

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 11. 07:13, vasárnap | Helyi

Ismét korlátlanul használható a medvei híd

A magyar-szlovák határ északi oldalán a felvidéki Nagymegyer és Medve települések között befejeződtek az útfelújítási munkálatok – tájékoztat az Útinform.

2024. Augusztus 10. 09:10, szombat | Helyi

Tandem-Szem: Ikrény – Párizs kerékpárral

Tandembiciklivel indulnak neki a Tandem-Szem Egyesület tagjai a nagyjából 1700 kilométeres Ikrény-Párizs túrának, hogy a paralimpia megnyitóján részt vehessenek.

2024. Augusztus 10. 08:12, szombat | Helyi

Már a Pannonhami Borvidéken is szüretelnek

Két-három héttel hamarabb kezdődött a szüret.

2024. Augusztus 10. 07:12, szombat | Helyi

Benkovich-ügy folytatódik: az alapítványokkal csörtéznek a felek

A plébános nyugdíjazása nagy viharokat kelt, egyre nagyobbakat. Az Egyházmegye, illetve az Apor-iskola, valamint a templom és idősotthon alapítványának kuratóriuma is közleményben reagált egymás állításaira.