Városlista
2021. április 11, vasárnap - Zsolt, Leó

Hírek

2021. Március 11. 14:09, csütörtök | PR

Ne ijedjünk meg a defektjavítástól!

Ne ijedjünk meg a defektjavítástól!

Gyakran előfordul, hogy a gumi felszed egy kiesett csavart vagy szöget az úton és defektet kap. Jó tudni, hogy ilyen esetben nem kell azonnal eldobni a gumit, mert a defektjavítás viszonylag könnyen megoldható.

Mutatjuk, mit kell tudni.

Közutakon akár egy másik járműből kiesett csavar, akár a szállításnál lehullott vasdarab könnyen okozhat defektet a kocsi kerekén. Legtöbbször nem durrdefekt történik, mert az idegentest beleékelődik a gumiba és csak napokkal később vesszük észre, hogy laposodik a kerék. Ha sikerül megtalálni a bűnöst, akkor akár ingyenesen is kérhetjük a defektjavításhoz szakember segítségét, de elvégezhetjük a javítást házilag is.

Defektjavító készlet

Többféle defektjavításhoz használható készlet van forgalomban. A kisebb defektekhez ajánlott a spray formájú defektjavító készlet, míg a nagyobb volumenű defektjavításhoz a gumikukacos készlet a megfelelő.

A gumikukacos készlet tartalmazza a kukac mellett a szükséges szerszámokat és egy plusz ragasztótubust is, ami még jobb tapadást biztosít. Fontos azonban tudni, hogy nem ez ragasztja be a lyukat, hanem a gumikukac lesz az, ami összegalvanizálódik a kerék anyagával és ezáltal tömíti biztonságosan a defektet.

Defektjavítás menete

Mindenek előtt el kell távolítani a beékelődött szöget, csavart vagy idegen anyagot. A keréken lévő lyukat a készlethez tartozó fúró segítségével a megfelelő méretűre kell alakítani, hogy a gumikukac beférjen. Ehhez néhány alkalommal át kell forgatni a fúrót a lyukban és a sorjákat eltávolítani.

Ezt követően a befűzőbe kell húzni a gumikukacot úgy, hogy a befűző vége a kukac közepére kerüljön, majd a ragasztóval kicsit körbe kell kenni a gumikukacot. Mikor ez megvan, be kell vezetni a kukacot a lyukba a befűző segítségével úgy, hogy csak másfél-két centi lógjon ki. A befűző eltávolításához egy negyedet fordítsunk a befűzőn és húzzuk ki az eszközt. Ezzel egy csomó keletkezik a gumi belsejében, ami összegalvanizálódik a gumi anyagával és biztonsággal tömíti a defektet. Végezetül vágjuk le a kilógó kukacdarabot és várjunk néhány percet a ragasztó száradására.

Ha szakemberre bíznád inkább

Ha ez a folyamat túl bonyolultnak tűnik, a jó hír, hogy néhány autójavító műhelyben akár ingyenesen is elvégzik a defektjavítást. Ha már ott jársz, akkor szánd rá az időt és kérj egy teljes átvizsgálást is. Lehet, hogy feltár rejtett hibákat és megspórol némi fejfájást a későbbiekben.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 06. 09:41, kedd | PR

Mesés lakások várnak Győrben

Az ország hatodik legnagyobb városa Győr és nem véletlen, hogy a lakossága évről-évre növekszik. Az utóbbi tíz évben jelentős gazdasági fejlődést láthattunk, ami többek közt a városban működő Audi gyárnak köszönhető.

2021. Április 02. 13:17, péntek | PR

Gyerekszoba felújítás? Segít a kétoldalú ragasztó!

A kétoldalú ragasztó egy zseniális találmány, de még annál is többet tud, mint gondolnád. Megmutatjuk hány féle és fajta feladatnál tud segíteni a kétoldalú ragasztó, ha a gyerekszobát újítanád fel fillérekből!

2021. Március 31. 08:51, szerda | PR

A függönyök és a lámpák nagyszerűen dekorálják a lakásunkat

Az, hogy milyen függönyöket és lámpákat választunk a lakásunkba, sok mindent elárul rólunk. Ezek a kiegészítők színt és szépséget visznek az otthonunkba és nagyon jól tükrözik a stílusunkat és az ízlésünket.

2021. Március 24. 18:00, szerda | PR

Hobbik, amelyek boldogabbá és produktívabbá tesznek

Miért jók a hobbik?