Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2023. Szeptember 28. 13:12, csütörtök | Külföld
Forrás: MTI

Négy embert megsebesített egy lövöldöző Pozsonyban, a rendőrök lelőtték

Négy embert megsebesített egy lövöldöző Pozsonyban, a rendőrök lelőtték

Négy embert, köztük egy rendőrt is megsebesített egy pozsonyi lakótelepen egy ház ablakából lövöldöző férfi csütörtökön hajnalban. Rátámadt a helyszínre érkező rendőrökre is, akik lelőtték - közölte a szlovák rendőrség.

Az elkövető az ablakból kezdett lövöldözni a szlovák főváros Dúbravka városrészében, majd az utcára rohant, és tovább lövöldözött - írta az esetről elsőként beszámoló noviny.sk hírportál szemtanúkra hivatkozva. A férfi ezután visszament a lakásába, ahonnét később egy robbanás zaja hallatszott, majd az elkövető késsel a kezében kirohant a lakásból, és a lépcsőházban a közben már a helyszínre érkező rendőrökre támadt, akik azt követően lelőtték. A lövöldöző a helyszínen meghalt.

Az incidensben négyen sebesültek meg, köztük egy rendőr. A TASR szlovák közszolgálati hírügynökség jelentése szerint őket a pozsonyi egyetemi kórházban lőtt sebekkel, egyiküket késszúrás okozta sebesülés miatt is el kellett látni. Kettőnél műtéti beavatkozásra is szükség volt.

A rendőrség közlése szerint a férfi tettének oka egyelőre ismeretlen, az eset körülményeit egyelőre vizsgálják.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 07:48, kedd | Külföld

Megkezdik a medvék kilövését Erdélyben

Rendkívüli ülésen döntött a román képviselőház a medveállomány ritkítását célzó vadászati kvótákról.

2024. Július 14. 08:13, vasárnap | Külföld

Donald Trump jól van, kiengedték a kórházból

Donald Trump elhagyhatta a kórházat, miután szombaton este egy választási gyűlésen fegyveres támadás érte, és a fülén lőtt sérülést szenvedett.

2024. Július 14. 08:10, vasárnap | Külföld

Breaking: Rálőttek Donald Trumpra - Videó

Támadás szakította félbe Donald Trump Pennsylvania állambeli választási gyűlését szombaton - közölte a republikánus elnökjelölt védelmét ellátó titkosszolgálat.

2024. Július 13. 08:43, szombat | Külföld

Telefonon tárgyalt az amerikai és az orosz védelmi miniszter

elefonon tárgyalt Lloyd Austin amerikai és Andrej Belouszov orosz védelmi miniszter - közölte pénteken a két ország katonai tárcája.