Városlista
2024. július 29, hétfő - Márta

Hírek

2017. Január 16. 09:49, hétfő | Helyi
Forrás: győr-moson-sopron megyei katasztrófavédelmi igazgatóság

Négy sérült, egy ember életét vesztette

Négy sérült, egy ember életét vesztette

Összefoglaló a 2. hét eseményeiről.

Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten negyvenhét eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzesetek és műszaki mentések során négyen sérültek meg, egy ember pedig életét vesztette.

Összeütközött két személyautó a 84-es főút 103-as kilométerénél Sopronkövesd térségében január 9-én, hétfőn délelőtt. A járművek áramtalanítását és műszaki mentését a soproni hivatásos és a nagycenki önkéntes tűzoltók végezték. A balesetben egy ember könnyebben megsérült, őt kórházba szállították. A tűzoltói beavatkozás és a rendőrségi helyszínelés ideje alatt egy sávon haladt a forgalom a főút érintett szakaszán.

Bejelzett a szén-monoxid érzékelő egy lakásban a győri Kálvária utcában kedden este. A városi hivatásos tűzoltók és a gázszolgáltató szakemberei is gázkoncentrációt mértek az ingatlanban, ahol a szakemberek kiszakaszolták a gázkészüléket. A lakó nem panaszkodott rosszullétre, azonban a készülék újbóli üzembe helyezéséig rokonokhoz költözött.

Összeütközött két személyautó szerda kora délután a 84-es főút Sopron és Kópháza közötti szakaszán a 117-es kilométerszelvényben. A balesethez a soproni hivatásos tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a járműveket és az egyik járműbe szorult sérültet a mentőszolgálattal közösen kiemelték. A súlyos sérült életét sajnos a mentőszolgálat nem tudta megmenteni, egy könnyebb sérültet kórházba szállítottak. A munkálatok idejére a főút érintett szakaszát teljes szélességében lezárták.

Csütörtökön délelőtt három, egymáshoz közeli helyszínen ütköztek egymásnak kamionok az M1-es autópálya főváros felé vezető oldalán, Mosonmagyaróvár térségében. Két helyen két-két kamion, a harmadik helyszínen három kamion ütközött. A mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók végezték a műszaki mentési munkálatokat, áramtalanították a járműveket és a forgalmi akadály megszüntetésében vettek részt. A balesettel érintett pályaszakaszon állt a főváros felé vezető forgalom a mentés ideje alatt, mivel a balesetet szenvedett járművek mindhárom forgalmi sávot elfoglalták. A balesetek helyszínéről egy embert vittek kórházba.

Szombaton este kigyulladt, majd teljes terjedelmében égett egy személyautó Győrben a Babits Mihály utcában. A tűz egy mellette álló gépkocsira is átterjedt, annak műanyag alkatrészei károsodtak és kitörött egy ablaka. A város hivatásos tűzoltói két vízsugárral oltották el a lángokat. A tűzesetben nem sérült meg senki.

Rácsúszott egy személyautó Vámosszabadi külterületén a patkányosi tó befagyott jegére vasárnap késő délelőtt. A gépkocsi a parttól mintegy kettő és fél méterre állt meg, a csúszós felület miatt azonban már nem tudott magától kihajtani. A partra menekülő sofőr a győri hivatásos tűzoltókat riasztotta a helyszínre, akik a partról daruval megemelték, majd a partra helyezték a járművet. Az eset során senki nem sérült meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 29. 09:13, hétfő | Helyi

Ilyen meglepetésre nem számítottunk

A Hanyi nyár bevételét a farádi Vöröskeresztes Alapszervezet kapta.

2024. Július 29. 08:16, hétfő | Helyi

Nem csak nekünk, a kutyának és a macskának is kell útlevél külföldre utazáskor

2004 óta kedvencünk is csak érvényes okmányokkal utazhat külföldre.

2024. Július 29. 07:12, hétfő | Helyi

Az infláció a földhivatali ügyeinket is utolérte

Hatvan százalékkal emelkednek a földhivatali ügyintézési díjak július végétől.

2024. Július 28. 09:14, vasárnap | Helyi

Nagycenki iskola: „Ilyen mértékű gyűlölet hogyan alakulhatott ki”?

Munkáltatói egyeztető megbeszélést tartottak a nagycenki iskolában kialakult helyzet rendezése érdekében.