Városlista
2024. július 30, kedd - Judit

Hírek

2017. Január 02. 12:00, hétfő | Helyi
Forrás: győr-moson-sopron megyei katasztrófavédelmi igazgatóság

Negyvenkét esemény - Ketten megsérültek

Negyvenkét esemény - Ketten megsérültek

Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten negyvenkettő eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzesetek és műszaki mentések során ketten sérültek meg.

December 26-án hétfő délután a csornai hivatásos tűzoltókat Enesére a Külsőréti dűlőre riasztották, ahol egy családi ház konyhájában lévő páraelszívó gyulladt ki. A tulajdonos a tüzet eloltotta, közben égési sérüléseket szenvedett, ezért kórházba szállították. A tűzoltók átvizsgálták és átszellőztették az épületet.

Kedden délután széna és a szalma kapott lángra egy disznóólban Győrzámolyon a Dr. Pécsi Gyula utcában. A tűz az ól tetejének egy részét is elérte. A győri hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a sertéseket, - összesen harminchárom állatot - kiterelték az épületből. A tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat. A tűzben nem sérült meg senki.

Kedden megyénkben a tűzoltókat négy esetben riasztották a viharos szél okozta káresetekhez.

Mosonmagyaróváron a Mátyás király úton fa dőlt a járdára, Sopronban a IV. László király úton egy negyedik emeleti lakás erkélyéről lógott egy hullámlemez. Nagycenken a 84-es számú főútra két helyen is fa dőlt a főútra. Győrben a Radnóti úton a járdára és a bicikliútra borult egy fa. A tűzoltók eltávolították a járdán és úton forgalom akadályt jelentő fákat, illetve a magasban lógó hullámlemezt. A munkálatokban a mosonmagyaróvári, a soproni és a győri hivatásos tűzoltók mellett a nagycenki önkéntes tűzoltók is részt vettek.

Szerdán este a győri hivatásos tűzoltókat Győrbe a Garan János utcába riasztották, ahol egy lakásban megszólalt a szén-monoxid érzékelő. Az épületben lakók nem panaszkodtak rosszullétre, de a tűzoltók a gázkazán helyiségében alacsony szén-monoxid koncentrációt mértek, ezért értesítették a gázszolgáltatót. A szolgáltató mérései is igazolták a mérgező gáz kis mértékű jelenlétét, ezért lezárta a gázkazánt. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség, mivel a lakók más módon is tudtak fűteni.

Családi házzal egybeépített melléképület gyulladt ki Rétalapon csütörtök délután. Az oltást a környéken lakók már megkezdték, mire a győri, pannonhalmi és kisbéri hivatásos tűzoltók a helyszínre értek. A tüzet a hivatásos tűzoltók két vízsugárral eloltották. Az eset során személyi sérülés nem történt, a tűz a családi házra nem terjedt át.

December 30-án pénteken délután összeütközött 2 autó Röjtökmuzsaj közelében, a Fertőszentmiklósra és a Csapodra vezető utak kereszteződésében. Az ütközés következtében az egyik jármű kigyulladt. A balesethez a kapuvári hivatásos tűzoltók mellett a nagycenki és a fertőszentmiklósi önkénes tűzoltókat, valamint a katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot is riasztották. A tűzoltók két vízsugárral oltották el a lángokat, valamint segítettek a terület biztosításában a műszaki mentés és helyszínelés ideje alatt. A balesetben egy ember megsérült, őt kórházba szállították, a kigyulladt jármű két utasa időben elhagyta a kocsit, ők nem sérültek meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 29. 09:13, hétfő | Helyi

Ilyen meglepetésre nem számítottunk

A Hanyi nyár bevételét a farádi Vöröskeresztes Alapszervezet kapta.

2024. Július 29. 08:16, hétfő | Helyi

Nem csak nekünk, a kutyának és a macskának is kell útlevél külföldre utazáskor

2004 óta kedvencünk is csak érvényes okmányokkal utazhat külföldre.

2024. Július 29. 07:12, hétfő | Helyi

Az infláció a földhivatali ügyeinket is utolérte

Hatvan százalékkal emelkednek a földhivatali ügyintézési díjak július végétől.

2024. Július 28. 09:14, vasárnap | Helyi

Nagycenki iskola: „Ilyen mértékű gyűlölet hogyan alakulhatott ki”?

Munkáltatói egyeztető megbeszélést tartottak a nagycenki iskolában kialakult helyzet rendezése érdekében.