Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2023. Május 19. 07:15, péntek | Helyi

Neked csak egy kattintás, másnak azonban sokat jelent

Neked csak egy kattintás, másnak azonban sokat jelent

Gyermekek gyógyítására és állatmenhelyekre szánják a legtöbben adójuk 1+1 százalékát.

A támogatott szervezeteknek óriási segítséget jelentenek az adóforintok, a felajánlók évről évre milliárdok sorsáról dönthetnek. A NAV a honlapján közzétette azon civil szervezetek adószámát, valamint a vallási közösségek és a Nemzeti Tehetség Program technikai számát, amelyekre érvényes felajánlás tehető.

Idén is mindenki szabadon rendelkezhet befizetett adója 1+1 százalékáról. Az egyik 1 százalék felajánlható egy civilszervezetnek, további 1 százalék pedig valamely vallási közösségnek vagy a Nemzeti Tehetség Programnak.

A rendelkezőnyilatkozat akár a bevallás részeként, akár önálló nyilatkozatként is benyújtható a NAV-hoz a „22EGYSZA” lapon május 22-éig. Az szja 1+1 százalékáról rendelkezni legegyszerűbben KAÜ-azonosítóval, az eSZJA-portálon lehet.

A vallási közösség, illetve a Nemzeti Tehetség Program technikai számára szóló, korábban tett formailag érvényes nyilatkozatot a NAV mindaddig automatikusan figyelembe veszi, amíg a felajánló újabb nyilatkozattal nem jelöl meg másik technikai számos kedvezményezettet vagy a korábbi nyilatkozatát nem vonja vissza. A civil kedvezményezett számára viszont – a korábbi évekhez hasonlóan – továbbra is évente kell megtenni a felajánlást.

Az adózók az 1+1 százalékról rendelkező nyilatkozaton jelezhetik, hogy a nevüket és elérhetőségüket a megjelölt civil kedvezményezettel közölheti a NAV. Az adatkezelési hozzájárulás és az adatok feltüntetése a rendelkező nyilatkozaton önkéntes, nem feltétele az érvényes rendelkezésnek.

Címkék: 1 százalék, győr, NAV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 09:13, péntek | Helyi

Laptopokat kapnak az 5., 6. és 9. osztályosok

Csaknem kétszázezer notebookot osztanak ki az általános és középiskolákban, így összesen már mintegy 450 ezer diák tanulhat a költségvetési forrásból beszerzett eszközökön.

2024. Április 26. 08:14, péntek | Helyi

Kínai kábelgyártó költözik Kisbérre, 150 dolgozóra van szükségük

A kínai Fiberhome Magyarországon hozza létre legnagyobb európai bázisát, ahol optikai kábeleket fog gyártan. Körülbelül 150 új munkahelyet teremt a beruházás.

2024. Április 26. 07:11, péntek | Helyi

Ingolstadtból igazol új vezetőt a győri Audi

A pénzügyi pozíciót érinti a változás.

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.