Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2012. Január 07. 08:40, szombat | Helyi
Forrás: Nyugathír/Kék Duna Rádió

Nem lehet nyugtuk: ritkán kapnak nyugtát a megyénkbe érkező külföldiek

Nem lehet nyugtuk: ritkán kapnak nyugtát a megyénkbe érkező külföldiek

Győr-Moson-Sopron megye összes nagyvárosában fokozott ellenőrzést tartott ünnepek előtt az adóhatóság.

A cél az volt, hogy a nagy forgalmat lebonyolító árusoknál és vállalkozóknál megbizonyosodjanak a nyugta- és számlaadási kötelezettség teljesítéséről, de vizsgálták a különféle áruk eredetét és hogy a dolgozók be vannak-e jelentve.

Összesen 174 ellenőrzést hajtottak végre, Győr, Mosonmagyaróvár, Sopron, Kapuvár, Csorna és Tét mellett Gönyűn, Rajkán és Pannonhalmán is megjelentek a revizorok.
Kovács Mária, a Regionális Adó Főigazgatóság szóvivője a Kék Dunának elmondta, a gyenge forint miatt rengeteg szlovák és osztrák vásárolt a határ menti városokban karácsony előtt. A megyénkben vásárló külföldiek ritkábban kaptak nyugtát, legalábbis ezt tapasztalták a revizorok, amikor például németül szólaltak meg. A megyénkbe érkező külföldi árusokat a fokozott ellenőrzés lepte meg, közülük is sokan voltak, akik nem adtak számlát vásárláskor.

Az ellenőrzök összesen közel 9,5 millió bírságot szabtak ki november 15. és december 31. között. Ebből mintegy 7 millió forintot a nyugtaadás elmulasztása miatt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 09:11, kedd | Helyi

Félmillió az alap, jól lehet keresni Győr-Moson-Sopronban

Győr-Moson-Sopronban bruttó egymillió forintot is kereshetnek a szakképzett fizikai munkások, de a betanított munkások bére is elérheti a 650 ezret.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Helyi

A víz mellett a sót is pótolni kell

Legalább két-három liter folyadékot kell elfogyasztani a nyári melegben.

2024. Július 16. 07:14, kedd | Helyi

Győrieknek féláron ad most belépőt a múzeum

A győri lakosok kedvezményt kapnak a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum kiállításaira szeptember végéig – tette közzé az intézmény. A kedvezmény az ideiglenes lakcímmel rendelkezőkre is vonatkozik.

2024. Július 15. 09:13, hétfő | Helyi

Munka a kánikulában: a medence partján sem könnyű

A sorozatunkat folytatjuk egy evidensnek tűnő helyszínen: a strandon. Hogy bírják a meleget azok, akik karnyújtásnyira vannak a medencétől?