Városlista
2022. december 2, péntek - Melinda

Hírek

2015. Május 06. 11:08, szerda | Sport
Forrás: Hajósi Miklós

Nem rossz szájízzel ért véget a verseny hétvége

Nem rossz szájízzel ért véget a verseny hétvége

Túl vagy 2015 első Autós gyorsasági futamán, a Speedzone.hu Kupán. Interjú Füge Krisztián Gyorsasági autóversenyzővel

Megosztanád a portálolvasókkal a hétvégén történteket?
- Az idei szezon nyitó hétvégéről nem mondanám, hogy jól sikerült, de mi mindent beleadtunk.
Szombaton illetve vasárnap 1-1 verseny volt. Szombaton reggel, vasárnap késő délután. Szombaton 7. Helyről rajtoltam. A rajt most jól sikerült, az első körben feljöttem az 5 helyre, ám egy rossz döntés által visszább estem.
Fokozatosan egyre lassabb lettem, ugyanis sok volt a fékerő elöl és nem tudtam úgy kanyarodni, ahogy kellett volna, folyamatosan nagyobb tempóval estem be a kanyarokba és leestem az ívről. Végül tizediként értünk be.

Vasárnap már a korábbi problémát kiküszöbölve álltam rajthoz. A rajt nagyon jól sikerült, ám az öröm nem tartott sokáig. A második körben meglöktek, én megforogtam és szembe kerültem az autókkal, szerencsére az egyik osztrák kollega, gyors reflexének köszönhetően meg tudta menteni magát meg engem a frontális ütközéstől. Kicsit távolabb tőlem szintén történ egy baleset. Behívták a safety cart. Próbáltam újra indítani az autót, de nem sikerült. Harmadjára is megpróbáltam és végre siketült, siettem a safety car után, de egy teljes körrel lemaradtam. Végül beértem a többi autót és a safety car levonult a pályáról és ismét elindult a verseny. Két autót megelőztem a harmadikkal pedig komoly csatába kerültem. Végül 18. Ként értem be, ám az időeredmények alapján előrébb is végezhettem volna.


A CarColor Motorsport szervizelt a verseny egész ideje alatt. Volt-e gondotok, vagy csak néha leporoltátok a versenyautót?
- Ezzel, azzal eleinte még volt gondunk, mivel új csapat vagyunk és tapasztalatlanok. Őszintén szólva, ez a verseny nem a helyezésért ment, hanem a beállításokért. Sajnos idén még nem volt lehetőségünk tesztelni, ezért ez mostanra tolódott, de a továbbiakban már minden rendben lesz, úgy gondolom.

Összességében miként értékeld a hétvégi versenyt?
- Ez most, inkább edzés volt, mint harc a dobogóért, de tapasztalatot szereztünk, ami nagyon fontos, és ezért nem rossz száj ízzel ért véget a verseny hétvége.

Volt-e kalandod a hétvégi verseny alatt?
- Komolyabb kalandom csak vasárnap volt, mint említettem. Arról megbizonyosodtunk, hogy a másik autó hibájából keletkezett a baleset, de szándékosságot nem éreztem benne.

Legközelebb hol találkozhatunk veled, milyen versenyen és versenyautóval?
- A következő verseny a Redbull ringen lesz szintén az 1.6 Suzukival. A pályák között ez az egyik kedvencem, nagyon hangulatos és szép pálya.

Köszönjük a támogatóink segítségét: AC 2000 Járműfényezés, AC 2000 TRUCK RENTAL, Tokyo Restaurant, Magyar Vöröskereszt Budairégió, IMPA Contemporary Ideas, SBMO.HU.

Címkék: autósport, verseny

Ezek érdekelhetnek még

2022. December 01. 19:50, csütörtök | Sport

Váratlan fordulat a Zemplén Ralin

Beszélgetés Dominik GT-vel a Therwoolin VIII. Zemplén rally után.

2022. November 30. 17:56, szerda | Sport

Maradt a bronz, de az is szépen csillog!

Határ Attilának a Therwoolin VIII. Zemplén Rally-ra a V&CS Racing Kft. bérelte a C2R2 versenyautót,

2022. November 30. 17:54, szerda | Sport

Szerintünk egy remek futam volt!

Villáminterjú Kronome Ákos autóversenyzővel a Therwoolin VIII. Zemplén Rally után.

2022. November 29. 19:36, kedd | Sport

Benyó Máté minden szinten előlépett, jövőre csúcsra érne a Peugeottal

A Korda Racing egyik vezérpilótája ismét második helyen végzett a 2022-es Rallycross Magyar Bajnokság Supercar kategóriájában,