Városlista
2024. július 28, vasárnap - Szabolcs

Hírek

2010. Április 08. 09:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Nyugathír

Nem kommentálja a tényői gyilkosság álhíreit a Győr megyei rendőrség

Nem kommentálja a tényői gyilkosság álhíreit a Győr megyei rendőrség

Egy hónap telt el a tényői családirtás óta. Emlékezetes: annak idején négy embert találtak holtan egy családi házban, a rendőrség egy nap elteltével bejelentette, hogy Sz. Kolos v&

Az idő múlásával egyre több a megválaszolatlan kérdés. Ha a gyilkosságok délelőtt történtek volna - mint azt a rendőrség állítja -, akkor a szomszédokhoz át kellett volna hallatszania az őrült üvöltözésnek, a halálsikolyoknak. Ráadásul utána egész nap járnia kellett volna a láncfűrésznek, ami így együtt olyan hangorkánt jelent, amire mindenképpen fel kellett volna figyelnie legalább a szemközt lakó szomszéd néninek. A legfurcsább azonban mégis az, hogyan tudta beindítani az előzőleg többször szíven szúrt és ereit felvágó apa a láncfűrészt.

Egy név nélkül nyilatkozó műszaki szakember szerint ez lehetetlen.
- A motoros láncfűrészt nem lehet egyetlen gombnyomással elindítani. Először be kell kapcsolni, majd a láncféket ki kell oldani, utána a szívatót rá kell adni, végül be kell rántani, amihez nagy erő szükséges. Még egy jó fizikai állapotú emberrel is előfordul, hogy csak sokadszor sikerül - szögezte le a szakértő.
A kérdéseinket eljuttattuk az ügyet vizsgáló Győr-Moson- Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra, ám a rendőrök nem akarták kommentálni értesüléseinket.
A ház garázsajtója egyébként önműködően záródik, így ha onnan kijött valaki, nem maradt utána nyom. Mivel a lakás belülről volt bezárva, így a tettes azt a látszatot tudta kelteni: családi dráma történt. Csakhogy a helyszínelők a garázsban idegen lábnyomot rögzítettek, amiről szintén nem beszélnek. Egy biztos: nem Kolosé volt.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság - több emberen elkövetett emberölés gyanúja miatt - igazságügyi szakértők bevonásával vizsgálja a március 15-én, Tényőn történt tragikus bűncselekmény körülményeit - tájékoztatott a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője. A sajtótájékoztatón elmondottakat a helyszíni szemle során rögzített nyomokra és elsődleges szakértői véleményekre alapozza, amelyeket a büntetőeljárás során eddig beszerzett személyi és tárgyi bizonyítékok is alátámasztanak. A folyamatban lévő igazságügyi szakértői vizsgálatok a bűncselekmény részletes történéseit hivatottak igazolni.

A rendőrség az általa megállapított tényekről tett bejelentését fenntartja, a médiában megjelenő álhíreket, feltételezéseket a bizonyítékok beszerzéséig nem kommentálja. A nyomozás befejezéséről tájékoztatjuk a közvéleményt.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 28. 08:13, vasárnap | Helyi

A Győri Vízisport Egyesület kajak-kenu táborában jártunk

Idén nyáron is szervez napközis kajak-kenu táborokat a Győri Vízisport Egyesület.

2024. Július 28. 07:12, vasárnap | Helyi

Szamárköhögés: javasolják a betegség elleni emlékeztető oltás a várandósoknak

A magyar védőoltási rendszernek köszönhetően nincs szamárköhögés-járvány

2024. Július 27. 09:11, szombat | Helyi

Hamarosan indul a mennyei megyei is

Elkészült a sorsolás a labdarúgó vármegyei első osztályban. A bajnok, de a feljutást nem vállaló Koroncó Kapuváron kezd. A bajnokság 16 csapatosra bővült.

2024. Július 27. 08:15, szombat | Helyi

Életet is menthetnek a zsetonok

Zsetonokat gyűjt a Győrszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesület.