Városlista
2024. augusztus 19, hétfő - Huba

Hírek

2011. Április 18. 07:55, hétfő | Helyi
Forrás: Nyugathír

Nem sikerült a BL-döntőbe jutás: kiesett a Győr! Audi ETO-Itxaco 24-24

Nem sikerült a BL-döntőbe jutás: kiesett a Győr! Audi ETO-Itxaco 24-24

A női kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzését a spanyol Itxako Navarra hazai környezetben öt góllal (26-21) megnyerte a Győri Audi ETO KC ellen. Pálinger Katalin szerint elsősorban csapatmunkában kell feljavulniuk a győ

Cabral Barbosa első lövése még elkerülte a győri kaput, a portugál átlövő második próbálkozása viszont már célt ért, ezzel az Itxako szerezte meg a találkozó első gólját, Görbicz Anita azonban hetesből gyorsan válaszolt.

A védekezés jól működik, Eduarda Amorim egykezes labdaátvétele után lőtt bombagóljával pedig először vezet a Győr. Sokáig nem tartott az öröm, Emilija Turej lerohanás után egyenlített, majd Barbosa lövése csorgott be, Turej pedig büntetőből szerezte meg második gólját (2-4).

Labdaszerzés után Hornyák Ágnes tört be erőszakosan, jutalma gól, valamint egy spanyol kiállítás lett. Hiába játszottunk azonban négy percen keresztül emberelőnyben - Mayer Szabina is kiharcolt egy kiállítást -, nem tudtunk fordítani. Sőt a spanyolok kiegészülésük után elhúztak 7-4-re, így Konkoly Csaba a 21. percben kikérte idejét.

Az ETO edzője a gyenge védekezésre hívta fel a figyelmet, ám támadásban is volt bőven javulni valója a hazai együttesnek, amelyet sokszor indítottak le. A négygólos (összesítésben kilencgólos) hátrány nem sok jóval kecsegtetett, de szerencsére elég volt néhány perc, és máris utolérte ellenfelét a magyar csapat (8-8).

A lendület itt sajnos megtört, a védőfalban keménykedő Simona Spiridont a szlovén bírók kiszórták két percre, ez alatt pedig a Navarra úgy is növelni tudta előnyét, hogy Görbicz nagyszerű gólt lőtt szélről. A szünetben 12-10 oda, az ETO-nak nagyot kell javulnia ahhoz, hogy legyen esélye a döntőbe jutásra.

Az idény legfontosabb mérkőzésének második félideje sem indult jól a győriek számára. Jóllehet Vérten kétszer is egyenlíteni tudott, a spanyolok nem hőköltek vissza, tartották lépéselőnyüket, és hol két, hol négy góllal mentek az ibériaiak. Egy-egy felcsillanó reménysugár tűnt fel a felzárkózásra, amikor Görbicz remekbe szabott góljaival közelebb kerültünk az ellenfélhez, de a hátrány csak nem akart elfogyni, és akkor még az összesítésben kialakult mínusz öt gólról nem is beszéltünk.

A 48. perc környékén vált először érezhetővé a találkozón, hogy az ETO-nál elfogyott a szufla. Nyitott védekezéssel, gyors támadásokkal kísérletezett a Konkoly-együttes, de ez sem volt elég a tartós felzárkózáshoz. A győri szurkolók űzték, hajtották csapatukat, de az idő múlásával egyre többen csak csendben figyelve követték, miként szállnak el a döntőbe jutási álmok, a zöld-fehér remények.

Az utolsó tíz percnek emberelőnnyel futott neki az ETO, no és egy Görbicz hetessel, amellyel 19-20-ra módosult az állás. A győriek irányítója hét gólt szerzett, és az egyenlítés ismét elérhető közelségbe került, jóllehet összesítésben továbbra is hat góllal mentek a spanyolok.

A 22. percben hetessel ismét kétgólos előnyre tett szert az Itxaco, közben Konkoly Csaba kétperces büntetést „harcolt" ki a játékvezetőknél a kritikai megjegyzéseivel. Ez nem jött jól, bár az ETO ismét felzárkózott egy gólra, Pálinger pedig több szép védéssel vétette észre magát.

A hajrában minden erejét mozgósítva támadott az ETO. A védekezés összezárt, mindent egy lapra tett a hazai csapat. Konkoly Csaba időt kért, és azt mondta játékosainak: „Higgyük el, hogy itthon vagyunk, és próbáljunk győzni!" Ezzel úgy tűnt, már csak a hazai sikerért, és nem a továbbjutásért küzdhet a csapat...

A jól védekező spanyol csapat folyamatosan hibákba kényszerítette a győrieket, de ennek ellenére öt perccel a vége előtt egyenlíteni tudott az ETO (21-21). A vendégek ezt követően minden idegszálukkal - lövőhelyzet kialakítása nélkül - a találkozó iramának lassítására törekedtek, és ehhez „némi" támogatást kaptak a játékvezetőktől is.

Az utolsó három percre ismét kinyílt a győriek védekezése, miközben a hazai csapat nem erőltette a gyors támadásbefejezéseket. 22-21-re ismét a spanyolok szereztek vezetést, amikor az ETO hétméterest végezhetett el: Görbicz egyenlített (22-22), de mindez már csak a szép, a szebb befejezéshez kellett.

A végén Hornyák megszerezte a vezetést (23-22), de a különbség összesítésben négy gól maradt a spanyolok számára, így a továbbjutás kiharcolása már elérhetetlenné vált. Fél perccel a vége előtt még egyenlített a spanyol csapat, majd újabb gyors góllal előnyhöz jutottak, végül egy újabb egyenlítéssel 24-24 lett a találkozó vége.

Két év után az ETO nem tudott újra a Bajnokok Ligája döntőjébe jutni, így fel lett adva a nagy lecke a zöld-fehéreknek: a magyar bajnoki cím megvédéséért kell most már harcolniuk!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 19. 09:13, hétfő | Helyi

Ingyenesen lesz látogatható 20-án a pannonhalmi főapátság

Szent István ünnepén Pannonhalma nyitott kapukkal várja mindazokat, akik el akarnak zarándokolni hazánk ősi szentélyébe, hogy részesei legyenek az itt élő hagyománynak, lelkiségnek, kultúrának.

2024. Augusztus 19. 08:08, hétfő | Helyi

Egy háziorvos szerint Covid-járvány van, szerencsére nem súlyos

A felső légúti tünetekkel érkező páciensek közül hétfőn háromból kettőnél teszt is igazolta a Covid-fertőzést.

2024. Augusztus 19. 07:10, hétfő | Helyi

Itt a nyár és a vakáció: háromezerrel nőttek a kórházi várólisták

A legfrissebb adatok szerint a kötelező várólistákon júniushoz képest háromezerrel szerepelnek többen.

2024. Augusztus 18. 09:12, vasárnap | Helyi

Háromból három: bekezdett a Gyirmót

Múlt hétvégén a Csákvárt is kipipálta, három győzelemmel kezdte az NB II-es pontvadászatot a Gyirmót labdarúgó csapata. A vezetőedző szerint segíti a közös munkát a jó rajt, de a hibák is előjöttek, ezeken javítani kell.