Városlista
2024. szeptember 10, kedd - Nikolett, Hunor

Hírek

2011. Február 24. 18:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata

Nemzetközi Idegenforgalmi Kiállítás: A díszvendég Győr!

Nemzetközi Idegenforgalmi Kiállítás: A díszvendég Győr!

Győr lesz a budapesti utazás kiállítás idei díszvendége március 3-6. között. Városunk standján az érdeklődők találkozhatnak mindazon érdekességekkel, amiért érdemes Győrbe látogatni. A 34. Nemzetközi Idegenforgalmi Kiállítás hiva

Városunk bemutatkozó filmjének levetítése után Simon Róbert Balázs alpolgármester kifejtette, öt évvel ezelőtt tudatos munka kezdődött annak érdekében, hogy Győrt ne csak mint iparvárost ismerjék, de egyre többen látogassanak el hozzánk turistaként, tekintsék meg értékeinket, szakrális és világi emlékeinket, rendezvényeinket.

Ez a munka eredményre vezetett, hiszen az elmúlt évben elnyertük a Kultúra Magyar Városa címet, s a válság ellenére 30 százalékkal sikerült növelni a vendégéjszakák számát. Az alpolgármester hozzátette, az idén is számos nagyszerű programmal várja a város a hozzánk látogatókat, legközelebb, március 15-től a Tavaszi Fesztivál rendezvényeivel.

Az idei díszvendég egy kis ízelítőt is adott kulturális kínálatából, a Győri Tánc- és Képzőművészeti Iskola növendékei arattak nagy sikert fellépésükkel.

A tájékoztatón elhangzott, az idei kiállítás több mint húszezer négyzetméteren, harminckét ország hatszáz kiállítójával várja az utazás iránt érdeklődőket. Az A pavilon 310/B standján Győr, mint díszvendég várja a látogatókat kiadványaival, kulturális kínálatával, különböző produkciókkal és sok meglepetéssel.

A március 3-i szakmai nap után március 4-én Győr mint az innovatív város (a standon az Audi TT-t, a színpadon pedig a Mobilis fizikai showját tekinthetjük meg), március 5-én Győr mint a kultúra városa (a Győri Ütőegyüttes, a Vaskakas Bábszínház, a Győri Balett, a Győri Filharmonikusok, és a színház művészeinek musical előadását is hallhatjuk), 6-án pedig mint a sportos város mutatkozik be (sportbemutatók) közönségcsalogató produkciókkal.

A Hungexpo területén az Utazás Kiállítás programjait színesíti majd a Himalája Expo, a Budapest Boat Show, a Karaván Szalon és a Bringaexpo kínálata is.

Az Utazás Kiállításról bővebben itt olvashat

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 10. 09:12, kedd | Helyi

Priskin Tamás válogatott labdarúgó az Üstökös FC Győr szakmai stábjában folytatja

Az Üstökös FC Győr Utánpótlás-nevelő Sport Egyesület sportigazgatójaként folytatja pályafutását Priskin Tamás.

2024. Szeptember 10. 08:17, kedd | Helyi

Tűzhelyen felejtett étel okozott több tüzet

Az elmúlt három hétben a megyében többször riasztották a tűzoltókat tűzhelyen felejtett vagy sütőben hagyott étel miatt, amely füstölni kezdett vagy kigyulladt.

2024. Szeptember 10. 07:13, kedd | Helyi

Kockabajnokság lesz a győri Kockában, eljön Rubik Ernő is

Városi kocka bajnokságot hirdet a győri önkormányzat és a Széchenyi István Egyetem, a döntőt jövő csütörtökön tartják az egyetemi Kocka-épületben.

2024. Szeptember 09. 09:14, hétfő | Helyi

Jövőre már pilótákat is képeznek a Széchenyi-egyetemen

A nagy utasszállító repülőgépek vezetésére készíti fel a hallgatókat az a képzés, amelyet a győri Széchenyi István Egyetem indít 2025 februárjától a Wizz Air légitársasággal partnerségben.