Városlista
2024. augusztus 15, csütörtök - Mária

Hírek

2011. November 26. 10:30, szombat | Helyi
Forrás: Nyugathír

Ünnepi fények, adventi hangulat gyúlt pénteken Győrben és Sopronban

Ünnepi fények, adventi hangulat gyúlt pénteken Győrben és Sopronban

Ünnepi fények gyúltak pénteken Győr-Moson-Sopron megyében. A hét végén van Advent első vasárnapja, megkezdődnek a téli vásárok, a karácsonyi készülődés. Győr és Sopron is belépett a várakozás időszakába.

Pénteken délelőtt adventi gyertyagyújtásra került sor a Nyugat-magyarországi Egyetemen. Az egyetem főépületének I. emeletén, a Szervátiusz-műalkotás előtt a botanikus kert dolgozóinak keze munkáját dicsérő adventi koszorú első gyertyáját Prof. Dr. Faragó Sándor rektor gyújtotta meg, majd köszöntötte az ünnepségen megjelenteket. Ezt követően az adventi koszorút Henczel Szabolcs atya, az egyetem lelkésze áldotta meg. Az ünnepi összejövetelen a Szent Pál Katolikus Szakkollégium diákjai adtak rövid műsort.

Győrben pénteken délután 5 órakor Borkai Zsolt polgármester adventi köszöntője nyitotta az ünnepi készülődés időszakát, majd ökumenikus istentisztelet következett a történelmi magyar egyházak képviselőinek részvételével a Széchenyi téren. A város első embere bekapcsolta az ünnepi díszkivilágítást (képen), több tízezer égő fénye ragyogja be a belvárost. A Széchenyi téren látható a város új betleheme, és az a 15 méteres karácsonyfa, amelyet egy Győr-Ménfőcsanaki lakos ajánlott fel. Az ünnepséget a Győr Nemzeti Színház művészeinek előadása zárta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 15. 09:12, csütörtök | Helyi

Apa és fia is bajnok Jiu-Jitsuban

A brit és a magyar bajnoki címet is magáénak tudhatja apa és fia. Dr. Varga István és Varga András Győrből hódította meg Európát, és gyűjtött be számos hazai és nemzetközi elismerést Jiu-Jitsuban.

2024. Augusztus 15. 08:11, csütörtök | Helyi

Még nem kell aggódni a FLIRT miatt Győrben

A járványügyi szabályok betartásával megelőzhető, hogy iskolakezdéskor berobbanjanak a fertőző megbetegedések.

2024. Augusztus 15. 07:15, csütörtök | Helyi

Kézilabda-szurkolók figyelem: Más időpontban lesz az ankét!

Egyeztetéseket követően a Győri Audi ETO KC új időpontban tartja meg idénynyitó szurkolói ankétját.

2024. Augusztus 14. 14:53, szerda | Helyi

Nagyszabású ingyenes rendezvénnyel ünnepel ősszel az ETO Park

Óriási bulival és színes programokkal várja a lakosságot az ETO Park Szolgáltató & Élményközpont 2024. szeptember 20-án! Az esemény apropóját az adja, hogy újra élettel telik meg az épület. Közel két év kemény munka után szeptember