Városlista
2024. augusztus 18, vasárnap - Ilona

Hírek

2011. Június 17. 12:00, péntek | Helyi
Forrás: Nyugathír

Nyári menza: a vakáció alatt se éhezzen gyerek Győr-Moson-Sopronban!

Nyári menza: a vakáció alatt se éhezzen gyerek Győr-Moson-Sopronban!

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium és az önkormányzatok összefogásával csak Győr-Moson-Sopron megyében közel 10 ezer rászoruló gyermek kaphatja ingyen az ebédet a szünidőben. A legtöbb általános iskolás Győrben részesül az ellátásb

"A Nemzeti Erőforrás Minisztérium rendelete alapján tudtunk pályázni, pályáztunk 75 gyerek ingyenes nyári étkeztetésére, ez 1 millió 526 ezer 250 forint" - mondta Nagy István, Mosonmagyaróvár polgármestere. A tárcától elnyert támogatás feltétele volt, hogy ugyanennyit tegyen mellé az önkormányzat is, így összesen 150 rászoruló gyermek nyári étkeztetésére van lehetőség 55 napon keresztül Mosonmagyaróváron.

Nagy István polgármester, Mosonmagyaróvár, Fidesz-KDNP: "Az a célunk, hogy egyetlen egy olyan gyermek se legyen, akinek korog a gyomra ebben a városban, ezért mindent megteszünk. Hogy a számuk nő, az nemcsak azt jelenti, hogy egyre több a rászoruló gyermek, hanem azt is, amiben én bízom és reménykedem, hogy egyre jobb a szociális védőhálónk, és egyre több gyereket tudunk megtalálni."

A szünodő első napján már sorban állás volt a nyári menzáért Győrben. Az önkormányzat által kibocsátott utalványért cserébe vehetik igénybe az ellátást a diákok és szüleik, akiknek a többsége éthordóban vitte el az ebédet.

Patonai László ügyvezető, Ördögkonyha Kft., Győr: "Az önkormányzati közgyűlés által elfogadott nyersanyagnormák szerint dolgozunk, ami jelenleg 244 forint, ebből ki kell jönni. Hát a mai menüt mondani, ami rántott hal rizzsel, gyümölcsleves és savanyúság van hozzá."

"A kormány segítségével tudjuk megvalósítani!" - mármint a rászorulók étkeztetését, erről beszélt a győri önkormányzat humánpolitikai főosztályvezetője. A városban tavaly óta 10 százalékkal emelkedett a rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülők száma.

Páternoszter Piroska humánpolitikai főosztályvezető, Polgármesteri Hivatal, Győr: "Van olyan nap, amikor négyszázan esznek, van, amikor kevesebben. 3,5 millió forintot nyertünk pályázattal, az önkormányzat, és ehhez tettünk közel ennyit hozzá, hogy tényleg ez ne legyen akadálya annak, hogy a gyerekek ne tudjanak jóllakottan játszani, vagy csak egyáltalán otthon lenni."

Győrben a tanév közben is sok gyermek szorul repetára, számukra az iskolai konyhák hétfőn és pénteken igyekeznek bőségesebb táplálékot biztosítani.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 18. 09:12, vasárnap | Helyi

Háromból három: bekezdett a Gyirmót

Múlt hétvégén a Csákvárt is kipipálta, három győzelemmel kezdte az NB II-es pontvadászatot a Gyirmót labdarúgó csapata. A vezetőedző szerint segíti a közös munkát a jó rajt, de a hibák is előjöttek, ezeken javítani kell.

2024. Augusztus 18. 08:12, vasárnap | Helyi

Az állatkertben mutatkozik be a Győri Értéktár

A Xantus János Állatkertben is bemutatkoznak a győri értékek.

2024. Augusztus 18. 07:09, vasárnap | Helyi

Tizenöt kórház élére írtak ki pályázatot, az óváriéra is

Összesen 15 kórház főigazgatói pozíciójára írt ki pályázatot az Országos Kórházi Főigazgatóság, amelynek honlapján július 26-án jelentek meg a vezetői pályázati felhívások.

2024. Augusztus 17. 09:12, szombat | Helyi

Tunéziai támadóval erősített az ETO

Sahli Ouijdi személyében egy bal oldali támadót igazolt az ETO.