Városlista
2024. augusztus 18, vasárnap - Ilona

Hírek

2011. Június 20. 10:30, hétfő | Helyi
Forrás: Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata

Nyári napközi Győrben 13 millióból: megszólítják a csellengő gyerekeket

Nyári napközi Győrben 13 millióból: megszólítják a csellengő gyerekeket

Az önkormányzat számos lehetőséget kínál a gyerekeknek a nyárra. Napköziről, szabadidős programokról, étkeztetésről, valamint szociális juttatásokról. Páternoszter Piroska humánpolitikai főosztályvezető 2011. június 17-én elmondta

Az idén is rendelkezésre áll a nyári napközi, ami ebben az évben a Gyárvárosi iskolában működik. A szolgáltatásra 13 millió forintot fordít a város.


Tavasszal több városrészben is fórumot tartottak pedagógusok és szülők részvételével, ahol megfogalmazódott az igény arra, hogy néhány iskola nyáron is tárja ki kapuit. Kísérleti jelleggel ezért az Eötvös iskola, a Fekete iskola és a PÁGISZ meghatározott időben nyitva tart, és érdekes programokat kínál a fiataloknak.


Lesz többek között szülő-diák focimeccs, filmklub, sportrendezvények, számítógépes tanfolyam, főzőcske és filmkészítés is.


Az utcai szociális munkások nyári kiemelt feladata, hogy az utcán csellengő gyerekeket megkeressék, megszólítsák, és kedvet csináljanak nekik, hogy inkább a szervezett programokat válasszák.


Az önkormányzat pályázati úton 3,5 millió forintot nyert nyári gyermekétkeztetésre, amihez legalább ennyit hozzátesz a város, így 348 gyerek szünidei étkeztetését tudják megoldani.


Szabóné Vörös Ágnes a Népjóléti Osztály vezetője felhívta a figyelmet, azok a családok, akiknek rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény jár, és ingyenes étkeztetésben részesülnek, időben adják be igényüket, hogy a következő tanévben is jogosultak legyenek.


Hozzátette, a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülők évente két alkalommal 5800 forintos támogatást kapnak, amelyből az egyik az iskolakezdéshez kapcsolódik, így ezt az összeget augusztusban utalják.


Azok a családok, akiknek még így is túl nagy terhet jelent az iskolakezdés előtti bevásárlás, rendkívüli gyermekvédelmi támogatást is kérhetnek, ami szintén évente két alkalommal igényelhető.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 18. 09:12, vasárnap | Helyi

Háromból három: bekezdett a Gyirmót

Múlt hétvégén a Csákvárt is kipipálta, három győzelemmel kezdte az NB II-es pontvadászatot a Gyirmót labdarúgó csapata. A vezetőedző szerint segíti a közös munkát a jó rajt, de a hibák is előjöttek, ezeken javítani kell.

2024. Augusztus 18. 08:12, vasárnap | Helyi

Az állatkertben mutatkozik be a Győri Értéktár

A Xantus János Állatkertben is bemutatkoznak a győri értékek.

2024. Augusztus 18. 07:09, vasárnap | Helyi

Tizenöt kórház élére írtak ki pályázatot, az óváriéra is

Összesen 15 kórház főigazgatói pozíciójára írt ki pályázatot az Országos Kórházi Főigazgatóság, amelynek honlapján július 26-án jelentek meg a vezetői pályázati felhívások.

2024. Augusztus 17. 09:12, szombat | Helyi

Tunéziai támadóval erősített az ETO

Sahli Ouijdi személyében egy bal oldali támadót igazolt az ETO.