Városlista
2024. július 25, csütörtök - Kristóf, Jakab

Hírek

2018. Október 14. 07:40, vasárnap | Helyi
Forrás: gyor.katasztrofavedelem.hu

Nyugdíjasok jártak a tűzoltó laktanyában

Nyugdíjasok jártak a tűzoltó laktanyában

Az „egy hét az időseké” programsorozat keretében pénteken több mint száz szépkorú látogatott a győri katasztrófavédelmi kirendeltségre.

Nyolcadik éve rendez az ezüstkorúaknak az idősotthonokat fenntartó EESZI programokat. A héten az érdeklődők már különböző egészségügyi és kulturális rendezvényen is részt vettek, pénteken pedig ellátogattak a győri tűzoltókhoz.
A tűzoltók körbevezetették a nyugdíjasokat a laktanyában és bemutatták a tűzoltó szereket, eszközöket, elmagyarázva, melyik felszerelés mire való, milyen beavatkozásnál használják azokat.

Ezt követően az idősek kicsit megpihentek a tanteremben, ahol Szabó Zsolt tűzoltó hadnagy tartott előadást a tüzek megelőzéséről, melynek során kiemelte környezetünk védelmét, a szelektív hulladékgyűjtés jelentőségét is. A résztvevők hasznos információkat hallottak a fűtés veszélyeiről, a tennivalókról, hogy a fűtési időszak és a közelgő ünnepek is biztonságban, tüzek keletkezése nélkül teljenek el. A látogatás a Hullámos László, egykori tűzoltóparancsnokról elnevezett emlékszoba megtekintésével ért véget, ahol régi tűzoltó relikviákat, felszereléseket, de nemrégiben kapott díjakat, elismeréseket, serlegeket is megtekintettek az idősotthonok lakói.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 24. 09:12, szerda | Helyi

Az önkormányzat válaszolt Lázárnak, illetve Pintérnek

Hivatalosan elsőként a győri önkormányzat reagált a buszügyben, nem sokkal később viszont Szeles Szabolcs alpolgármester egy tévés riportban, Dézsi Csaba András pedig Facebook-posztban fejtette ki az álláspontját.

2024. Július 24. 08:14, szerda | Helyi

Bajba jutott gólyát mentettek Szanyban (VIDEÓ)

Szany település ad otthont a gólyafesztiválnak, nem véletlenül, hiszen itt van a Dunántúl második legnagyobb gólyapopulációja is, tizenhat fészekkel.

2024. Július 24. 07:15, szerda | Helyi

Lassan teljesen feléled a valaha tátongó ETO-park

Hamarosan CCC-üzlet és Halfprice nyílik a valaha „szellemkastélyként” ismert ETO-parkban, amelynek újabb kori története több mérföldkőhöz érkezett az elmúlt két évben.

2024. Július 23. 09:08, kedd | Helyi

Beemelték a bencés templom huszártornyát, amit még ön sem látott

Helyére került a győri a győri Szent Ignác Bencés Templom huszártornya, amelyet csak a legidősebb győriek láthattak saját szemükkel, ők is pici gyerekként, mivel 1938-ban elbontották.