Városlista
2022. december 10, szombat - Judit

Hírek

2022. November 22. 09:15, kedd | Helyi

Országos Arany Rózsa minőségi díjat kapott Győr

Országos Arany Rózsa minőségi díjat kapott Győr

A Magyar Turisztikai Ügynökség idén 29. alkalommal meghirdettet Virágos Magyarország országos környezetszépítő versenyét.

Még nyáron látogatottak el a szervezőbizottság szakemberei Győrbe, hogy személyesen zsűrizzék a környezetszépítő versenyen résztvevő településeket. Magyar Turisztikai Ügynökség szakmai értékelésekor számos dologra figyelt. Egyebek mellett a település gondozottságára és tisztaságára, egységes képére, a fenntarthatósági és fejlesztési tervekre, a település zöldfelületi programjára, fejlődésére. Mindezek mellett a közösségi részvételre, a lakosság és a civil szervezetek bevonására, a település turisztikai jelentőségére és felkészültségére, látogató- és vendégbarát szemléletére, az önkormányzat erőfeszítésére, fenntartói szerepére és stratégiai gondolkodására, a nevelési-oktatási intézmények környezettudatos programjaira és eredményeire, valamint a korszerű hulladékgazdálkodásra és megújuló energiafelhasználásra is.

A városban idén különös figyelmet szenteltek a virágosításra, ezért több, mint 100.000 palántát ültetettek és gondoztak a szakemberek a Győr-Szol munkatársainak segítségével.

A versenyen Győr az Országos Arany Rózsa minőségi díj – város kategória fődíjasa lett, melynek díját Radnóti Ákos alpolgármester vette át.

Ezek érdekelhetnek még

2022. December 09. 09:16, péntek | Helyi

Veretlenül a bajnokságban

Két Bajnokok Ligája mérkőzés között a hazai bajnokságban is pályára lépett az Audi ETO KC.

2022. December 09. 08:16, péntek | Helyi

Végleg bezár a Benedetto Győrben

Több, mint 30 év után végleg bezárja kapuját a híres győri Benedetto fagylaltozó.

2022. December 09. 07:16, péntek | Helyi

Két nap alatt öt helyen mentett életet a szén-monoxid érzékelő

Az elmúlt két napban összesen öt alkalommal riasztották megyénk tűzoltóit a szén-monoxid érzékelők jelzése miatt. Az érzékelők minden esetben időben figyelmeztettek a mérgező gáz jelenlétére. Az esetek során nem sérült meg senki.

2022. December 08. 09:16, csütörtök | Helyi

Már egyre többen keresik a szaloncukrokat

A szaloncukor sok helyen már november óta kapható, ami elengedhetetlen kelléke a karácsonynak. Manapság fára már nem nagyon kerül az édességből, de a fa alatt vagy az ünnepi asztalon szinte minden háznál van a karácsonyi időszak alatt.