Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2019. Április 17. 07:50, szerda | Belföld

Országos razziát indít húsvéti termékekért a NAV húsvét előtt

Országos razziát indít húsvéti termékekért a NAV húsvét előtt

Országos razziát indított húsvét előtt az adóhivatal, azokat a kereskedőket ellenőrzi kiemelten, akik az ünnephez szükséges élelmiszereket és más árucikkeket kínálják a vásárlóknak – írta a Magyar Nemzet.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szóvivője, Kis Péter András a lapnak elmondta: hentesek, húst és tojást forgalmazó üzletek, ajándékboltok, illatszerárusok, édességkereskedők, zöldségesek számíthatnak leginkább a revizorok megjelenésére, akik nemcsak az üzletekben, de a piacokon is ellenőriznek majd.

Elsősorban azt vizsgálják, hogy a vállalkozó átadja-e vevőinek a nyugtát, megfelelően használja-e online a pénztárgépét, és szabályszerűen bejelentette-e alkalmazottait. Bizonyos helyeken forgalomszámlálás sem elképzelhetetlen, ahogy az áru eredete is érdekes lehet.

Az ellenőrzések a napokban az ország szinte minden megyéjében elindultak. Ha valamely vállalkozó kíváncsi arra, hogy az adott megyében hol és mikor vizsgálódik az adóhivatal, látogasson el a NAV internetes oldalára, ahol az adótraffipax elnevezésű menüpont alatt bővebb információkat talál – mondta a szóvivő a Magyar Nemzetnek.

Forrás: hirado.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.