Városlista
2024. augusztus 19, hétfő - Huba

Hírek

2011. Május 05. 14:55, csütörtök | Helyi
Forrás: Nyugathír

Összefogásban: Győr és Pápa egy irányban, felgyorsulhat a térség fejlődése

Összefogásban: Győr és Pápa egy irányban, felgyorsulhat a térség fejlődése

A Városházán fogadta Borkai Zsolt győri polgármester Áldozó Tamást, Pápa nemrégiben megválasztott polgármesterét, és Kara Ákos országgyűlési képviselőt, a Parlament Foglalkoztatási és Munkaügyi Bizottságának alelnökét. A megbesz

Győr térségének fejlődése szükségessé teszi, hogy a gazdasági régió települései a jövőben egyre szorosabb együttműködést alakítsanak ki. A tervezett, és 2014-15-ben megvalósuló infrastrukturális beruházások révén gyorsabban lehet majd eljutni egyik városból a másikba. A tervezett beruházások segítik a térségben lévő kistelepülések lakóinak életét is.

A 83-as számú főút tervezetett felújításával Győr (Metro-csomóponttól) és Pápa között részben új nyomvonalon halad majd a forgalom. A cél a biztonságosabb és gyorsabb útszakasz megépítése. A vasútvonal villamosítása is jelentős mértékű javulást hoz majd mind a vasúti közlekedés gyorsaságában, mind a biztonságosabbá tételében.

Győr önkormányzata az elmúlt esztendőkben sikeres lépéseket tett a helyben működő vállalkozások szakképzett munkaerő igényének biztosítására. A jövőben még inkább felértékelődik a képzett munkaerő szerepe. Az új győri és a térségi beruházások szempontjából döntő kérdés lesz majd, hogy mekkora szakképzett munkaerő áll rendelkezésre - állapította meg megbeszélésén a három politikus.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 19. 08:08, hétfő | Helyi

Egy háziorvos szerint Covid-járvány van, szerencsére nem súlyos

A felső légúti tünetekkel érkező páciensek közül hétfőn háromból kettőnél teszt is igazolta a Covid-fertőzést.

2024. Augusztus 19. 07:10, hétfő | Helyi

Itt a nyár és a vakáció: háromezerrel nőttek a kórházi várólisták

A legfrissebb adatok szerint a kötelező várólistákon júniushoz képest háromezerrel szerepelnek többen.

2024. Augusztus 18. 09:12, vasárnap | Helyi

Háromból három: bekezdett a Gyirmót

Múlt hétvégén a Csákvárt is kipipálta, három győzelemmel kezdte az NB II-es pontvadászatot a Gyirmót labdarúgó csapata. A vezetőedző szerint segíti a közös munkát a jó rajt, de a hibák is előjöttek, ezeken javítani kell.

2024. Augusztus 18. 08:12, vasárnap | Helyi

Az állatkertben mutatkozik be a Győri Értéktár

A Xantus János Állatkertben is bemutatkoznak a győri értékek.