Városlista
2024. július 29, hétfő - Márta

Hírek

2017. Február 21. 08:25, kedd | Helyi
Forrás: győr-moson-sopron megyei katasztrófavédelmi igazgatóság

Összefoglaló: tűzesetek és műszaki mentések

Összefoglaló: tűzesetek és műszaki mentések

Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten negyvenkét eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzesetek és műszaki mentések során tízen sérültek meg, egy ember pedig életét vesztette.

Február 13-án hétfőn este a csornai és a kapuvári hivatásos tűzoltókat és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot Csornára a Bercsényi utcába riasztották, ahol egy családi ház melletti melléképület égett teljes terjedelmében. A tűzoltók több vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat. A melléképület és a benne tárolt tárgyak, kerti gépek mintegy kilencven százalékban károsodtak. A tűzeset során nem sérült meg senki.

Kedden este az út menti árokba hajtott és felborult egy személyautó az M1-es autópályán Mosonszentmiklós térségében, a főváros felé vezető pályaoldal 136-os kilométerénél. A lébényi hivatásos és a börcsi önkéntes tűzoltók áramtalanították a gépkocsit. A balesetben egy ember könnyebben megsérült, a mentők kórházba szállították.

Szerdán délben egy körülbelül hat méter mély kútba esett egy idős ember Sopronban, egy Felsőbüki Nagy Pál utcában lévő telken. A városi hivatásos tűzoltók mentőkötél segítségével mentették ki a bajba került embert, aki végig eszméleténél maradt. Az egységek átadták a férfit a mentőknek, akit könnyebb sérülésekkel szállítottak kórházba.

Csütörtökön kora délután fának ütközött egy autó a Máriakálnokot Mosonmagyaróvárral összekötő 1406-os számú út 2-es kilométerszelvényében. A balesethez a mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók vonultak, akik áramtalanították a járművet, majd a helyszínelés után megszüntették a forgalmi akadályt. Az autóban utazó két embert a mentőszolgálat kórházba szállította.

Szombaton délután egy autószállítóval ütközött össze egy személygépkocsi a Rajkát és Dunakilitit összekötő úton. A személyautóba beszorult egy ember, őt a mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók mentették ki. A balesetben ketten megsérültek, őket kórházba szállította a mentőszolgálat. A tűzoltók a helyszínelés után szüntették meg a forgalmi akadályt.

Megszólalt a szén-monoxid-riasztó Győrben az Árpád út egyik lakásában vasárnap délelőtt. A lakók az ingatlanban gázkazánnal fűtöttek, a jelzés nyomán megkezdték a szellőztetést. A helyszínre vonuló győri hivatásos tűzoltók már bezárt ablakok mellett végeztek méréseket, de nem volt kimutatható a mérgező gáz jelenléte. A gázszolgáltató szakembere leplombálta a gázkészüléket, mivel annak légellátása nem volt megfelelő. Felhívták a tulajdonos figyelmét, hogy a készüléket javítás után használja csak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 29. 09:13, hétfő | Helyi

Ilyen meglepetésre nem számítottunk

A Hanyi nyár bevételét a farádi Vöröskeresztes Alapszervezet kapta.

2024. Július 29. 08:16, hétfő | Helyi

Nem csak nekünk, a kutyának és a macskának is kell útlevél külföldre utazáskor

2004 óta kedvencünk is csak érvényes okmányokkal utazhat külföldre.

2024. Július 29. 07:12, hétfő | Helyi

Az infláció a földhivatali ügyeinket is utolérte

Hatvan százalékkal emelkednek a földhivatali ügyintézési díjak július végétől.

2024. Július 28. 09:14, vasárnap | Helyi

Nagycenki iskola: „Ilyen mértékű gyűlölet hogyan alakulhatott ki”?

Munkáltatói egyeztető megbeszélést tartottak a nagycenki iskolában kialakult helyzet rendezése érdekében.