Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2019. Január 26. 07:52, szombat | Helyi

Őszre újabb győri szakaszon készül el az 1. számú főút bővítése

Őszre újabb győri szakaszon készül el az 1. számú főút bővítése

Az időjárás függvényében tervezetten 2019. január 28-tól a nyár közepéig forgalomterelésre számíthatnak az autósok az 1. számú főút Győr, Ipar u. csomópont

és likócsi körforgalom közötti szakaszának kapacitásbővítő átépítése miatt. 2018 nyara óta zajlanak a munkák Győrben az 1. sz. főút fejlesztésénél, a likócsi körforgalom és az Ipar utca között. A terelés szükségességét a hátralévő munkák indokolják.

A tervezett feladatok között szerepel az 1. sz. főút városba bevezető oldalán magassági korrekció megépítése, az Ipar u. csomópont átépítése, a Tóth László u. feletti műtárgy még meglévő részének elbontása és helyére új híd építése, az 1. sz. főúton a meglévő Iparcsatorna és a Reptéri út feletti műtárgyak felújítása. A projekt keretében meghosszabbítják a likócsi körforgalom gyorsító sávját a város irányába, az 1. sz. főútról az Iparcsatorna feletti új hídon keresztül új kihajtó ágat építenek, a Dohány utca és a Reptéri út találkozásánál új körforgalmat alakítanak ki.
Új felhajtó ág épül a Reptéri útról az 1. sz. főútra a város irányába, valamint a Dohány utca kiszélesítése és felújítása is megtörténik.2019. január 28-tól az 1. sz. főutat a városból kifelé vezető irányba lehet csak használni.

A Budapest felől a városba érkező forgalmat a likócsi körforgalomban a Pesti út- Mártirok út nyomvonalra terelik, hogy aztán az Ipar u. csomóponttól ismét az 1. sz. főúton haladhasson a belváros irányába. A megváltozott forgalmi viszonyok miatt a terelőútvonalat kitáblázzák, az Ipar u. csomóponti jelzőlámpák programját módosítják. A terelés tervezetten a nyár közepéig marad érvényben.

A vállalkozó igyekezett olyan útvonalat kialakítani, mely hosszú távú megoldást jelent, így várhatóan elkerülhetőek lesznek a forgalmi rend változtatásokból eredő esetleges torlódások, balesetek.A projekt befejezési határideje 2019. III. negyedéve.A fejlesztés az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában hazai forrásból valósul meg. A kivitelezést a Strabag Általános Építő Kft végzi, nettó 2,1 milliárd forint értékben.

Az időjárás függvényében tervezetten 2019. január 28-tól a nyár közepéig forgalomterelésre számíthatnak az autósok az 1. számú főút Győr, Ipar u. csomópont és likócsi körforgalom közötti szakaszának kapacitásbővítő átépítése miatt.

2018 nyara óta zajlanak a munkák Győrben az 1. sz. főút fejlesztésénél, a likócsi körforgalom és az Ipar utca között. A terelés szükségességét a hátralévő munkák indokolják. A tervezett feladatok között szerepel az 1. sz. főút városba bevezető oldalán magassági korrekció megépítése, az Ipar u. csomópont átépítése, a Tóth László u. feletti műtárgy még meglévő részének elbontása és helyére új híd építése, az 1. sz. főúton a meglévő Iparcsatorna és a Reptéri út feletti műtárgyak felújítása.

A projekt keretében meghosszabbítják a likócsi körforgalom gyorsító sávját a város irányába, az 1. sz. főútról az Iparcsatorna feletti új hídon keresztül új kihajtó ágat építenek, a Dohány utca és a Reptéri út találkozásánál új körforgalmat alakítanak ki. Új felhajtó ág épül a Reptéri útról az 1. sz. főútra a város irányába, valamint a Dohány utca kiszélesítése és felújítása is megtörténik.

2019. január 28-tól az 1. sz. főutat a városból kifelé vezető irányba lehet csak használni. A Budapest felől a városba érkező forgalmat a likócsi körforgalomban a Pesti út- Mártirok út nyomvonalra terelik, hogy aztán az Ipar u. csomóponttól ismét az 1. sz. főúton haladhasson a belváros irányába. A megváltozott forgalmi viszonyok miatt a terelőútvonalat kitáblázzák, az Ipar u. csomóponti jelzőlámpák programját módosítják. A terelés tervezetten a nyár közepéig marad érvényben. A vállalkozó igyekezett olyan útvonalat kialakítani, mely hosszú távú megoldást jelent, így várhatóan elkerülhetőek lesznek a forgalmi rend változtatásokból eredő esetleges torlódások, balesetek.
A projekt befejezési határideje 2019. III. negyedéve.
A fejlesztés az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában hazai forrásból valósul meg. A kivitelezést a Strabag Általános Építő Kft végzi, nettó 2,1 milliárd forint értékben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 24. 09:12, szerda | Helyi

Az önkormányzat válaszolt Lázárnak, illetve Pintérnek

Hivatalosan elsőként a győri önkormányzat reagált a buszügyben, nem sokkal később viszont Szeles Szabolcs alpolgármester egy tévés riportban, Dézsi Csaba András pedig Facebook-posztban fejtette ki az álláspontját.

2024. Július 24. 08:14, szerda | Helyi

Bajba jutott gólyát mentettek Szanyban (VIDEÓ)

Szany település ad otthont a gólyafesztiválnak, nem véletlenül, hiszen itt van a Dunántúl második legnagyobb gólyapopulációja is, tizenhat fészekkel.

2024. Július 24. 07:15, szerda | Helyi

Lassan teljesen feléled a valaha tátongó ETO-park

Hamarosan CCC-üzlet és Halfprice nyílik a valaha „szellemkastélyként” ismert ETO-parkban, amelynek újabb kori története több mérföldkőhöz érkezett az elmúlt két évben.

2024. Július 23. 09:08, kedd | Helyi

Beemelték a bencés templom huszártornyát, amit még ön sem látott

Helyére került a győri a győri Szent Ignác Bencés Templom huszártornya, amelyet csak a legidősebb győriek láthattak saját szemükkel, ők is pici gyerekként, mivel 1938-ban elbontották.