Városlista
2024. július 29, hétfő - Márta

Hírek

2017. Január 23. 08:22, hétfő | Helyi
Forrás: győr-moson-sopron megyei katasztrófavédelmi igazgatóság

Ötvenhat eseményhez riasztották a tűzoltókat múlt héten

Ötvenhat eseményhez riasztották a tűzoltókat múlt héten

Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten ötvenhat eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűz- és káresetek során a harmadik héten megyénkben három ember elhunyt, heten pedig megsérültek.

Hétfő reggel összeütközött két autó Győrben, az Attila és a Corvin utca kereszteződésében. A balesetben nem sérült meg senki, a járműveket a győri hivatásos tűzoltók áramtalanították.

Oszlopnak hajtott kedd este egy teherautó a 84-es főút 128-as kilométerszelvényében. A balesetben senki sem sérült meg, de a teherautó rakománya szétszóródott az úttesten. A műszaki mentést a soproni hivatásos tűzoltók végezték, áramtalanították a járművet, majd megszüntették a forgalmi akadályt.

Családi ház tetőszerkezete lángolt és a házzal egybeépített kazánház teljesen kiégett Vámosszabadin szerda éjjel. A győri hivatásos tűzoltók fékezték meg a lángokat és az épületből kihoztak, majd visszahűtöttek egy gázpalackot. Személyi sérülés nem történt.

Kazánházként használt ötven négyzetméter alapterületű melléképület és a benne tárolt nagy mennyiségű faanyag égett csütörtök este a győri Csalogány utcában. A győri, pannonhalmi, lébényi és csornai hivatásos tűzoltók négy vízsugárral oltották el a tüzet a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett. Személyi sérülés nem történt.

Szombat hajnalban kigyulladt egy körülbelül százhúsz négyzetméter alapterületű családi ház a győrszentiváni Árnyas úton. A győri hivatásos tűzoltók három vízsugárral oltották el a lángokat. A tűzoltási munkálatok közben egy eszméletlen embert kihoztak a lángok közül, róla a mentők megállapították, hogy életét vesztette. Az utómunkálatok közben a tűzoltók egy holttestet találtak az épületben. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat tűzeseti helyszíni szemlét végzett.

Az M1 autópálya Budapest felé vezető oldalán, a Károlyháza és Lébény közötti szakaszon egy személyautó trélert vontató platós kisteherautónak, illetve szerelvényének ütközött vasárnap kora reggel. A személyautó három utasa a járműbe szorult, őket a mosonmagyaróvári és a lébényi hivatásos tűzoltók, valamint a lébényi önkéntes tűzoltó egyesület tagjai feszítővágóval szabadították ki. A személyautó egyik utasa a helyszínen életét vesztette.

Kazánházban tárolt tűzifa kapott lángra vasárnap délben a kapuvári Csokonai utcában. A helyi hivatásos tűzoltók két vízsugárral fékezték meg a lángokat. Az eset során személyi sérülés nem történt, a kazán és a fűtési rendszer sem károsodott.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 29. 09:13, hétfő | Helyi

Ilyen meglepetésre nem számítottunk

A Hanyi nyár bevételét a farádi Vöröskeresztes Alapszervezet kapta.

2024. Július 29. 08:16, hétfő | Helyi

Nem csak nekünk, a kutyának és a macskának is kell útlevél külföldre utazáskor

2004 óta kedvencünk is csak érvényes okmányokkal utazhat külföldre.

2024. Július 29. 07:12, hétfő | Helyi

Az infláció a földhivatali ügyeinket is utolérte

Hatvan százalékkal emelkednek a földhivatali ügyintézési díjak július végétől.

2024. Július 28. 09:14, vasárnap | Helyi

Nagycenki iskola: „Ilyen mértékű gyűlölet hogyan alakulhatott ki”?

Munkáltatói egyeztető megbeszélést tartottak a nagycenki iskolában kialakult helyzet rendezése érdekében.