Városlista
2024. július 29, hétfő - Márta

Hírek

2017. Február 13. 13:26, hétfő | Helyi
Forrás: győr-moson-sopron megyei katasztrófavédelmi igazgatóság

Ötvenkét eseményhez vonultak múlt héten megyénkben a tűzoltó egységek

Ötvenkét eseményhez vonultak múlt héten megyénkben a tűzoltó egységek

A tűzesetek és műszaki mentések során tízen sérültek meg, négy ember pedig életét vesztette.

Február 6-án, hétfőn késő este a mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltókat Rajkára, a Kossuth Lajos utcába riasztották, ahol egy társasházi lakás kéményében a lerakódott korom izzott. A tűzoltók megszüntették az izzást és felhívták a tulajdonos figyelmét, hogy a kéményt ne használja a következő felülvizsgálatig. A lakók más módon is tudtak fűteni, így lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Összeütközött egy személygépkocsi és egy kisbusz kedd késő délután az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán a 161-es kilométernél. A balesethez a mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók vonultak, akik áramtalanították a járműveket. A baleset helyszínéről három embert szállítottak kórházba. A munkálatok idejére a sztráda érintett szakaszának Hegyeshalom felé vezető oldalát félpályán lezárták.

Kigyulladt egy családiház tetőszerkezete Öttevényen a Fő utcában szerda este. A tűzhöz a lébényi és győri hivatásos, valamint a börcsi, kunszigeti és az öttevényi önkéntes tűzoltókat riasztották, akik a tetőhéjazat megbontásával felkutatták az izzó részeket és egy vízsugárral eloltották a tüzet. A tető mintegy tizenöt négyzetméteren károsodott. A tűzeset során nem sérült meg senki.

Csütörtökön reggel egy munkagépet szállító teherautó, egy kisteherautó, valamint egy személygépkocsi ütközött össze a 86-os főút M1-es autópályára vezető lehajtója közelében. A műszaki mentést a mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók végezték, áramtalanították a járműveket, majd megszüntették a forgalmi akadályt. A baleset, valamint a mentési és a helyszínelési munkálatok akadályozták a 86-os főút érintett szakaszának forgalmát. Az egyik sávban, hatósági irányítás mellett közlekedhettek a járművek. Egy embert könnyű sérülésekkel vittek kórházba a mentők.

Csütörtökön délután összeütközött egy személyautó és egy pótkocsis teherautó a 83-as főút 66-os kilométerszelvényében a koroncói elágazás közelében. A balesetben a személygépkocsi sofőrje életét vesztette. A műszaki mentést a győri hivatásos tűzoltók végezték, áramtalanították a járműveket, majd az áldozatot feszítő vágó segítségével emelték ki az autóból, végül a helyszínelés után daru segítségével szüntették meg a forgalmi akadályt. A főút érintett szakaszát a műszaki mentés idejére teljes szélességében lezárták.

Szombaton dél körül összeütközött két személyautó a 84-es főút Kópháza és Nagycenk közötti szakaszán, majd az ütközés következtében az egyik jármű az út menti árokba borult. A balesethez a soproni hivatásos tűzoltók vonultak, akik áramtalanították a járműveket. A balesetben két ember megsérült, egyikük a kórházba szállítás közben életét vesztette. A helyszínelés idejére a főút érintett szakaszát teljes szélességében lezárták.

Kigyulladt szombaton kora délután egy családi házzal egybeépített melléképület Fehértón a Rákóczi utcában. A tűzhöz a lébényi, a csornai és a győri hivatásos tűzoltókat, valamint a bősárkányi és a bezi-i önkéntes tűzoltókat riasztották, akik közös erővel, több oldalról támadva, három vízsugárral oltották el a lángokat, majd megkezdték az épület átszellőztetését és átvizsgálását. A tűzoltók két gázpalackot is kihoztak az épületből, amiket hőhatás nem ért. Két embert a mentőszolgálat kórházba szállított a helyszínről.

Egy kisbusz és egy személygépkocsi karambolozott vasárnap este a 84-es és a 85-ös utak kereszteződésében Nagycenknél. A műszaki mentést a soproni hivatásos és a nagycenki önkéntes tűzoltók végezték. A balesetben a személyautóban egy ember könnyebben megsérült.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 29. 09:13, hétfő | Helyi

Ilyen meglepetésre nem számítottunk

A Hanyi nyár bevételét a farádi Vöröskeresztes Alapszervezet kapta.

2024. Július 29. 08:16, hétfő | Helyi

Nem csak nekünk, a kutyának és a macskának is kell útlevél külföldre utazáskor

2004 óta kedvencünk is csak érvényes okmányokkal utazhat külföldre.

2024. Július 29. 07:12, hétfő | Helyi

Az infláció a földhivatali ügyeinket is utolérte

Hatvan százalékkal emelkednek a földhivatali ügyintézési díjak július végétől.

2024. Július 28. 09:14, vasárnap | Helyi

Nagycenki iskola: „Ilyen mértékű gyűlölet hogyan alakulhatott ki”?

Munkáltatói egyeztető megbeszélést tartottak a nagycenki iskolában kialakult helyzet rendezése érdekében.