Városlista
2024. augusztus 19, hétfő - Huba

Hírek

2011. Május 23. 17:00, hétfő | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat

Öveges József Fizikaverseny országos döntője Győrött

Öveges József Fizikaverseny országos döntője Győrött

Az Eötvös Loránd Fizikai Társulat Általános Iskolai Oktatási Szakcsoportja huszonegyedik alkalommal rendezi meg az Öveges Józsefről elnevezett fizikaverseny országos döntőjét a 13-14 éves korosztályos tanulók számára. A május 27-29. k

Az ünnepélyes megnyitó május 27-én (pénteken) 14 órakor lesz az egyetemi hangversenyteremben (volt Zsinagóga). A szakmai versenyt dr. Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke és az Eötvös Loránd Fizikai Társulat főtitkára nyitja meg.

Öveges József Fizikaverseny országos döntő 2011. május 27-29.

Társrendezők:
Győr-Moson-Sopron Megye Közgyűlése, Győr Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala
Győr-Moson-Sopron Megyei Pedagógiai Intézet, Kazinczy Ferenc Gimnázium, Győr

Az Eötvös Loránd Fizikai Társulat Általános Iskolai Oktatási Szakcsoportja huszonegyedik alkalommal rendezi meg az Öveges Józsefről elnevezett fizikaverseny országos döntőjét a 13-14 éves korosztályos tanulók számára.

Fontos feladatnak tekintjük a természettudományok iránt érdeklődő, fizikából tehetséges tanulók, tehetségük korai felismertetését és kibontakoztatásának segítését.
Ezeknek a versenyeknek az első lépcsője az Öveges József Fizikaverseny, amely a 14 éves korosztály legtehetségesebb tanulóinak ad lehetőséget, hogy egymással összevessék képességeiket. A háromfordulós verseny az egész ország területét lefedi, a megyék és a főváros legjobban felkészült tanulói vesznek részt az országos döntőn. (sőt 11 fő határon túli, akik a fizikát magyarul tanulják)

A verseny fővédnöke Göncz Árpádné, akit rokoni szálak fűznek versenyünk névadójához. (Öveges József professzor a nagybátyja volt), és a Magyar Innovációs Szövetség.

A 3 napos vetélkedő elméleti és gyakorlati részből áll. A pihenés óráiban a résztvevők megismerkednek Győr város nevezetességeivel, felkeresik Öveges József professzor győri diákkorának helyszíneit, emlékeit.

A verseny színhelye: Győr, Kazinczy Ferenc Gimnázium, Eötvös tér 1.

Az ünnepélyes megnyitó az Egyetemi Hangversenyteremben (volt Zsinagóga, Kossuth L. u. 5. 9025) 2011. május 27-én (pénteken ) 14 órakor,
az ünnepélyes eredményhirdetés a GyMS Megyei Közgyűlés dísztermében (Árpád u. 32. 9021) 2011. május 29-én (vasárnap) 8.30 órakor lesz.

A verseny döntőjének feladatai lefedik az érvényben lévő teljes általános iskolai tananyagot. A versenyen egyszerű gondolkodtató, illetve összetettebb számításos feladatokat, valamint kísérleti, kísérletelemző és fizikatörténeti feladatokat kell a tanulóknak megoldaniuk.

Az országos döntőn szereplő valamennyi tanuló emléklapot, a díjazott tanulók az oktatási államtitkár által aláírt elismerő oklevelet, az abszolút első helyezett versenyző és felkészítő tanára Öveges József Érmet vehet át.

Az országos döntőn valamennyi meghívott tanuló étkezési- és szállásköltségét, a szervezés és lebonyolítás költségeit a Versenybizottság fedezi az Nemzeti Erőforrás Minisztériumtól és a szponzoroktól kapott támogatásokból.

GyMS megyéből az alábbi versenyzők jutottak a döntőbe:
Németh Erik, Kasza Györgyné tanítványa, Győr, Gárdonyi Géza Általános Iskola
Schopf Márton, Glaser Istvánné tanítványa, Ujhelyi Imre Általános Iskola, Mosonmagyaróvár
Komlós Boldizsár és Balogh Dóra Csenge Sulyokné Jancsó Judit tanítványa, Kazinczy Ferenc Gimnázium, Győr
Németh Kristóf, Csatóné Zsámbéky Ildikó tanítványa, Révai Miklós Gimnázium, Győr

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 18. 09:12, vasárnap | Helyi

Háromból három: bekezdett a Gyirmót

Múlt hétvégén a Csákvárt is kipipálta, három győzelemmel kezdte az NB II-es pontvadászatot a Gyirmót labdarúgó csapata. A vezetőedző szerint segíti a közös munkát a jó rajt, de a hibák is előjöttek, ezeken javítani kell.

2024. Augusztus 18. 08:12, vasárnap | Helyi

Az állatkertben mutatkozik be a Győri Értéktár

A Xantus János Állatkertben is bemutatkoznak a győri értékek.

2024. Augusztus 18. 07:09, vasárnap | Helyi

Tizenöt kórház élére írtak ki pályázatot, az óváriéra is

Összesen 15 kórház főigazgatói pozíciójára írt ki pályázatot az Országos Kórházi Főigazgatóság, amelynek honlapján július 26-án jelentek meg a vezetői pályázati felhívások.

2024. Augusztus 17. 09:12, szombat | Helyi

Tunéziai támadóval erősített az ETO

Sahli Ouijdi személyében egy bal oldali támadót igazolt az ETO.