Városlista
2024. szeptember 10, kedd - Nikolett, Hunor

Hírek

2011. Március 10. 07:55, csütörtök | Helyi
Forrás: Nyugathír

Pintérrel megégett az ETO: Csertőivel már csak két évre szerződtek

Pintérrel megégett az ETO: Csertőivel már csak két évre szerződtek

Tavaly szeptemberben 2015-ig hosszabbított szerződét Győrben Pintér Attila, vasárnap azonban közös megegyezéssel távozott az ETO éléről. Klement Tibor, a zöld-fehérek ügyvezetője Csertői Aurél bemutatásakor a miértekre is igyekezett v

"Megromlott az a fajta alkotói légkör, amely az első évben jellemezte a vezetőedző, valamint az első csapat keretéhez tartozó játékosok közös munkáját - ismerte el. - Világossá vált tehát, hogy ez így nem mehet tovább. Már az őszi idény eredménytelensége is hozzájárult ahhoz a rossz hangulathoz, amely a törökországi edzőtáborban csúcsosodott ki. Ezt azután olyan történések követték, amelyek negatív hatással voltak a harmóniára - pedig a nyugalom a siker egyik feltétele. Ennek dacára azt mondhatom, kevés szakemberrel találkoztam sportvezetői pályafutásom alatt, aki olyan alázattal és szeretettel dolgozik, mint Pintér Attila. Becsületes, tisztességes, őszinte embernek ismertük meg."

Habár a zuhanyhíradó milliós nagyságrendű végkielégítésről szólt, Klement Tibor leszögezte, Pintér Attila nem tartott igényt „lelépési díjra". A felek abban egyeztek meg, hogy a szakembert március 6-ig illeti meg a bére. Mivel az edző munkáját két ellentétes időszak jellemezte, a vezetők igyekeztek feltárni az eredménytelenség okait is.

„Nem akarom a szakmai stábot felmenteni - szögezte le az ügyvezető. - Tény azonban, a Middlesbrough-hoz szerződő Tarmo Kink, és a Fradihoz távozó irányító, Józsi György pótlására érkezők nem alkottak maradandót. Korábban nyolc-tíz új játékos érkezett hozzánk, ezzel szemben most csak kettőt igazoltunk. Ezzel is hangsúlyozni szerettük volna az állandóságot. Fontos továbbá kiemelni, hogy rendkívüli sérüléshullám sújtotta az első csapat keretét. Ezért döntöttünk úgy, hogy a hosszabb téli pihenő elegendő lesz a feltöltődésre és a rehabilitációra. Azt is valljuk még, hogy Pintér Attila a bronzérem megszerzésével, illetve az Európa-liga-szerepléssel sokat tett az ETO-ért, ezért sem engedhettük meg, hogy tüntessenek ellene. Ő ezt egyszerűen nem érdemli meg."

Az új vezetőedző, Csertői Aurél 2013. június 30-ig szóló szerződést kapott Győrben.

„Ha lenne egy számítógépes program, amelybe beütnénk azt, hogy megfelelő edzői végzettség, válogatott játékosmúlt, győri kötödés, nos, azt hiszem, a rendszer először Csertői Aurél nevét dobná ki - magyarázta Klement Tibor. Mindenekelőtt felszabadult és eredményes játékot várunk a jövő ETO-jától. Annak a védekező futballnak, amelyet Pintér Attila szinte tökélyre fejlesztett, párosulnia kell a Csertői Aurél által reményeink szerint képviselt támadófutballal. A szintén távozó Farkas József pályaedzőn kívül a nyárig nem vátozik az első csapat szakmai stábja. Szabó Ottó, Sándor István és a kapusedző Tőkés László segíti az új vezetőedző munkáját. Nem akartunk a hátralévő időben számolgatni, mindig a következő meccset kell megnyernünk. De a jövő évben nem adjuk alább: csakis a bajnoki cím lehet a célunk!"

( Lapincs Attila - Nemzeti Sport )

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 10. 09:12, kedd | Helyi

Priskin Tamás válogatott labdarúgó az Üstökös FC Győr szakmai stábjában folytatja

Az Üstökös FC Győr Utánpótlás-nevelő Sport Egyesület sportigazgatójaként folytatja pályafutását Priskin Tamás.

2024. Szeptember 10. 08:17, kedd | Helyi

Tűzhelyen felejtett étel okozott több tüzet

Az elmúlt három hétben a megyében többször riasztották a tűzoltókat tűzhelyen felejtett vagy sütőben hagyott étel miatt, amely füstölni kezdett vagy kigyulladt.

2024. Szeptember 10. 07:13, kedd | Helyi

Kockabajnokság lesz a győri Kockában, eljön Rubik Ernő is

Városi kocka bajnokságot hirdet a győri önkormányzat és a Széchenyi István Egyetem, a döntőt jövő csütörtökön tartják az egyetemi Kocka-épületben.

2024. Szeptember 09. 09:14, hétfő | Helyi

Jövőre már pilótákat is képeznek a Széchenyi-egyetemen

A nagy utasszállító repülőgépek vezetésére készíti fel a hallgatókat az a képzés, amelyet a győri Széchenyi István Egyetem indít 2025 februárjától a Wizz Air légitársasággal partnerségben.