Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2010. Február 25. 10:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Nyugathír

Plüssmackók lephetik el a győri Magvassy-sportcsarnokot a vasárnapi MK-döntőn

Plüssmackók lephetik el a győri Magvassy-sportcsarnokot a vasárnapi MK-döntőn

Február 27-én, és 28-án Győrben, a Magvassy Sportcsarnokban rendezik a női kézilabda Magyar Kupa-négyesdöntőjét. "Arra biztatjuk a sportbarátokat, hogy a vasárnap 16 órakor kezd

A kezdeményezés szak-Amerikából indult Teddy Bear Toss néven. Először a kanadai Kitchenerben borították be a jégpályát játékmackókkal még a nyolcvanas évek derekán, hogy a karácsony közeledtével így kedveskedjenek a gyerekeknek. A kezdeményezés később egész Kanadában és az Egyesült llamokban is elterjedt, és ma már szinte az összes ifjúsági, és sok alsóbb szintű ligában is repülnek a mackók. Egy-egy nagyobb közönséggel rendelkező csapatnál akár 10-15 ezer plüssállat is összegyűlik. A rekordot jelenleg a Calgary Hitmen szurkolói tartják, akik 2007. december 2-án, 26.919 darab plüssjátékkal fedték be a jeget.

Magyarországon az első sikeres akció február 15-én volt, amikor a Miskolci Jegesmedvék szurkolói az NZ Stars elleni bajnoki meccsükön több mint 12 zsák plüssjátékot dobáltak a jégre. A sikeren felbuzdulva más sportágak is megpróbálkoztak a kezdeményezéssel. Kivétel nélkül sikerrel, és pozitív visszajelzésekkel.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 27. 09:11, szombat | Helyi

Hamarosan indul a mennyei megyei is

Elkészült a sorsolás a labdarúgó vármegyei első osztályban. A bajnok, de a feljutást nem vállaló Koroncó Kapuváron kezd. A bajnokság 16 csapatosra bővült.

2024. Július 27. 08:15, szombat | Helyi

Életet is menthetnek a zsetonok

Zsetonokat gyűjt a Győrszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

2024. Július 27. 07:15, szombat | Helyi

Győrzámoly: Kinőtték az iskolát, konténerrel bővülnek

A sok fiatal kiköltöző miatt egyre nagyobb az igény az oktatási intézményre Győrzámolyon.

2024. Július 26. 09:12, péntek | Helyi

Belga sportigazgatója lett az ETO-nak

A bajnokság megkezdése előtt néhány nappal új sportigazgatója lett az ETO NB I-es labdarúgó csapatának. A belga Steven Vanharen korábban az MTK másodedzője is volt.