Városlista
2024. augusztus 25, vasárnap - Lajos

Hírek

2018. Augusztus 08. 08:13, szerda | Belföld

Poharak, melyek ártanak a gyerekeknek

Poharak, melyek ártanak a gyerekeknek

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a RASFF-rendszeren keresztül értesült arról, hogy gyerekeknek szánt, kínai „bambusz” pohárból mért melaminkioldódást a szlovén hatóság július közepén.

A kifogásolt termékből Magyarországra is szállítottak.

„A vonatkozó jogszabályok értelmében az élelmiszerekkel érintkezésbe kerülő anyagok és tárgyak nem változtathatják meg az élelmiszer összetételét vagy érzékszervi tulajdonságait.

Tekintettel arra, hogy a nevezett termékből hő hatására melamin oldódik ki, a Nébih kéri a vásárlókat, hogy aki rendelkezik háztartásában az alábbi azonosítókkal ellátott pohárral, ne használja azt” – olvasható a Nébih oldalán, ahol azt írják, a német nagykereskedő elrendelte a termék kivonását és visszahívását a piacról.

A termék neve: NUBY bambusz ivópohár („NUBY Bamboo TRINKLERNBECHER 1ST”)
Forgalmazó: Müller Drogéria Magyarország Bt.
Tételszám: 600240
EAN kód: 048526055029
RASFF referenciaszám: 2018.2124


A melamin

Ezt egy nitrogéntartalmú, heterociklusos, aromás szerves vegyület. Elsősorban a műanyagiparban alkalmazzák formaldehidgyanták készítésére, de rovarölő szerként is használják – olvasható az oldalon. A melamintartalmú edényekből, konyhai eszközökből hő hatására melamin oldódhat ki, amely vesekárosodást idézhet elő.

Forrás: origo.hu

Címkék: bambuszpohár, NÉBIH

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 24. 20:38, szombat | Belföld

Illegális bevándorlás - Bakondi György: Európa-szerte egyre több a késes támadás

Európában egyre több késes támadást követnek el és ennek kapcsán elkövetőként szinte minden alkalommal migrációs hátterű személyeket, az Iszlám Állam követőit említik

2024. Augusztus 24. 10:24, szombat | Belföld

MÁV: ismeretterjesztő film a vasúti kocsik tetején történt áramütések következményeiről

A vasúti kocsik tetején történt áramütések okait és következményeit mutatja be a MÁV Zrt. ismeretterjesztő sorozatának legújabb filmje -

2024. Augusztus 23. 20:15, péntek | Belföld

EM: társadalmi egyeztetésen a Nemzeti Energia- és Klímaterv stratégiai környezeti vizsgálata

A felülvizsgált Nemzeti Energia- és Klímaterv (NEKT) a kibocsátás-csökkentési és zöldenergia-termelési célszámok nagyarányú megemelésével is hozzájárul a klímasemlegességi, fenntarthatósági vállalások teljesítéséhez.

2024. Augusztus 23. 18:24, péntek | Belföld

PM: a kormány stabilizálta az államháztartás egyensúlyát

A kedvezőtlen külső hatások ellenére a kormány stabilizálta az államháztartás egyensúlyát. Az idei évben meghozott intézkedésekkel a kormány mintegy 1000 milliárd forinttal javította a költségvetés mozgásterét.