Városlista
2024. szeptember 10, kedd - Nikolett, Hunor

Hírek

2011. Március 02. 14:55, szerda | Helyi
Forrás: gyor.hu

Polgári Védelem Napja

Polgári Védelem Napja

„Mindig fel kell készülnünk a lehető legrosszabb eseményre, de mindent meg kell tennünk, hogy az ne következhessen be.” – hangzott el a Polgári Védelem Napja alkalmából rendezett ünnepségen a Városháza dísztermében 2011. március 2-

Hozzátette, sajnos az elmúlt évben a katasztrófákból kijutott hazánknak, elég csak az esőzésekre, bel- és árvizekre, vagy a vörösiszap-katasztrófára gondolni.

Borkai Zsolt azt kívánta az ünnepelteknek, hogy az előttünk álló időszakban minél kevesebb ilyen esemény történjen, de ha mégis bekövetkezik a baj, munkájuk révén a lehető legnagyobb segítséget tudjanak nyújtani polgárainknak.

Funk József a megyei polgári védelmi szövetség elnöke a magyar polgári védelem történetét ismertette, amely több mint 70 éves múltra tekint vissza, s amely először mint légoltalom jelent meg hazánkban (1962 óta nevezik polgári védelemnek).

Az ünnepségen a Richter János Zeneművészeti Szakközépiskola tanulói adtak műsort, majd Sallai Péter a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság igazgatója mondott köszöntőt. Kifejtette, a jövőbeni cél az, hogy a polgári védelem munkájának 90 százaléka a megelőzés, és 10 százaléka a tényleges beavatkozás legyen.

Ha ez megvalósulna, akkor nem jutnánk el olyan tragédiákig, mint a kolontári és devecseri katasztrófa, nem törne ki pánik a diszkókban, és nem tűnnének el gázcsonkok a társasházakból. Az igazgató úgy fogalmazott, mindig fel kell készülnünk a lehető legrosszabb eseményre, de mindent meg kell tennünk, hogy az ne következhessen be.

Szakács Imre a megyei közgyűlés elnöke szintén köszönetet mondott az elmúlt év áldozatos munkájáért. Mint mondta, megyénket is érintették a katasztrófák, a vörösiszap folyami szennyezései, vagy éppen a bőnyi és mezőörsi áradások. Hozzátette, reméli, hogy a jövőben is ilyen lelkiismeretesen helyt állnak a megyében, mint ahogy tették azt eddig is.

Az ünnepség végén kinevezéseket, dicséreteket és jutalmakat adtak át, melyekből az önkormányzat több munkatársa is részesült. Borkai Zsolt polgármester dicséretben és jutalomban részesítette Csepi László polgárvédelmi őrnagyot, a polgárvédelmi kirendeltség vezetőjét.

Borkai Zsolt polgármester, dr. Lipovits Szilárd jegyző és Hegyi Sándor, a hivatal katonai referense tárgyjutalmat vehetett át Funk Józseftől a megyei polgári védelmi szövetség elnökétől.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 10. 09:12, kedd | Helyi

Priskin Tamás válogatott labdarúgó az Üstökös FC Győr szakmai stábjában folytatja

Az Üstökös FC Győr Utánpótlás-nevelő Sport Egyesület sportigazgatójaként folytatja pályafutását Priskin Tamás.

2024. Szeptember 10. 08:17, kedd | Helyi

Tűzhelyen felejtett étel okozott több tüzet

Az elmúlt három hétben a megyében többször riasztották a tűzoltókat tűzhelyen felejtett vagy sütőben hagyott étel miatt, amely füstölni kezdett vagy kigyulladt.

2024. Szeptember 10. 07:13, kedd | Helyi

Kockabajnokság lesz a győri Kockában, eljön Rubik Ernő is

Városi kocka bajnokságot hirdet a győri önkormányzat és a Széchenyi István Egyetem, a döntőt jövő csütörtökön tartják az egyetemi Kocka-épületben.

2024. Szeptember 09. 09:14, hétfő | Helyi

Jövőre már pilótákat is képeznek a Széchenyi-egyetemen

A nagy utasszállító repülőgépek vezetésére készíti fel a hallgatókat az a képzés, amelyet a győri Széchenyi István Egyetem indít 2025 februárjától a Wizz Air légitársasággal partnerségben.