Városlista
2024. augusztus 13, kedd - Ipoly

Hírek

2012. Március 05. 18:30, hétfő | Helyi
Forrás: Revita TV

Pusztuló rét - Jól indult, aztán leállt

Pusztuló rét - Jól indult, aztán leállt

Még 2004 - ben adta áldását arra az akkori győri önkormányzat vezetése, hogy az Engel Csoport a volt Rába - telephelyen ingatlanhasznosításba kezdjen.

A hírek évekkel ezelőtt egy új városrész, a Városrét megszületéséről szóltak, a tervek alapján pedig több ezer lakás épült volna a Mosoni - Duna mentén. A fejlesztések azonban megrekedtek, két elkészült és működő társasház mellett a Dália - palota inkább egy szellemkastélyhoz hasonlít, mint egy lakóházhoz.

Egy szép és lakott, közvetlenül mellette pedig egy régóta üresen tátongó társasház itt Városréten. Elég nagy a kontraszt 20 méteren belül. A 60 lakásos Tulipán - házzal és a 83 lakásos Amarilisz - kerttel semmi probléma, a lakók és a bérlők is elégedettek. A Dália - palota viszont sokkal inkább szellemkastélyhoz hasonlít mint lakóházhoz. A falak állnak, be azonban nem fejezték az épületet és nem is lakik benne senki. Elfogyott a kivitelező pénze, a társaságot pedig felszámolják, ez a hivatalos álláspont. Az önkormányzat többször is próbálkozott már, hogy mentse a menthetőt. Előbb luxuslakóparkot álmodtak meg ide, amelyhez még mindig nem találtak befektetőt majd ajánlatot tettek az építkezéshez pénzt kölcsönző banknak, hogy megvennék a csak nevében pompás palotát. A Győr - Szol kiválóan felfuttathatná a bérlakás programot, hiszen főleg az Audi - beruházás miatt egyre nő az igény az ingatlanok iránt. A bank azonban olyan irreális összeget kért a Dáliáért, hogy végül semmi sem lett az üzletből. A csodásnak induló ház állapota pedig folyamatosan romlik. Szép lassan már lakhatatlan, úgy hogy tulajdonképpen még nem is lakott benne senki. Az ingatlanra évek óta biztonsági őr vigyáz, azt azonban az éber figyelő sem tudja megakadályozni, hogy az idő vasfoga kikezdje a falakat és a félig elkészült nyílászárókat. A Dália sorsa egyre reménytelenebbnek látszik, pedig milyen szépen indult minden, valamikor még 2004 - ben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 13. 09:13, kedd | Helyi

Anya adta a veséjét a fiának – humán történet a győri kórházból

Amikor egy anya azt mondja a gyermekének, hogy az életemet adnám érted, azt vehetjük komoly ígéretnek.

2024. Augusztus 13. 08:15, kedd | Helyi

Külföldön is kedvelik a nyúli borokat

Ausztriában, Svájcban és még Dániában is lehet találkozni a Pannonhalmi Borvidék boraival.

2024. Augusztus 13. 07:14, kedd | Helyi

Korszakok: itt a Győri Filharmonikus Zenekar új évada

Megkezdődött a bérletértékesítés a Richter Teremben.

2024. Augusztus 12. 09:08, hétfő | Helyi

Elkezdték a fogvatartottak elszállítását a győri börtönből

A múlt héten kezdték átköltöztetni a 165 fogvatartottat a győri börtönből, a kiürítés folyamatosan zajlik.