Városlista
2024. augusztus 19, hétfő - Huba

Hírek

2011. Május 17. 07:55, kedd | Helyi
Forrás: Nyugathír

Rába: 177,2 millió forintra csökkent a győri cég adózott eredménye

Rába: 177,2 millió forintra csökkent a győri cég adózott eredménye

A győri Rába Járműipari Holding Nyrt. adózott eredménye több mint 55 százalékkal, 177,2 millió forintra csökkent az idei első negyedévben az előző év azonos időszakához képest - derül ki a győri székhelyű cégcsoport nem auditált,

A Rába Csoport árbevétele ugyanakkor 17,4 százalékkal, 9,26 milliárd forintra emelkedett, elsősorban a futómű üzletág közel 40 százalékos bővülésének köszönhetően.

A bruttó fedezetszint 2,4 százalékponttal, 17,7 százalékpontra romlott 2011 első negyedévében az előző év azonos időszakához képest a Jármű Kft. alacsonyabb terhelése, az alapanyagár-növekedés áthárításának szokásos időbeni csúszása, valamint az új elnyert üzletek kezdeti egyszeri költségei miatt.

A forintban mért árbevételnövekedés és a fedezetiszint-romlás összhatásaként a bruttó eredmény az első negyedévben 3,2 százalékkal, 1,63 milliárd forintra nőtt az előző év azonos időszakához képest. Az adminisztratív és értékesítési területen továbbra is nagyon szigorú gazdálkodásnak köszönhetően a közvetett költségek tovább csökkentek 24 millió forinttal a tavalyi év hasonló időszakához képest - olvasható a jelentésben.

A kamat- és adófizetés, valamint értékcsökkenés előtti eredmény (EBITDA) 30,7 százalékkal 380,9 millió forintra csökkent. A nettó hitelállomány 10,8 milliárd forint lett, ami 1,1 milliárd forinttal magasabb, mint az előző év hasonló időszakában, és 0,3 milliárd forintos növekedést jelent az előző év végéhez képest.

A nettó pénzügyi eredmény csaknem 30 százalékkal, 467,6 millió forintra csökkent 2011 január-márciusban.
A jelentés idézi Pintér Istvánt, a Rába elnök-vezérigazgatóját, aki szerint 2011 a stratégiai projektek éve a Rábánál. "A stabilnak mondható általános növekedés mellett a Rába Fejlesztési Intézet keretében zajló fejlesztési projekteknek köszönhetően új termékek piaci bevezetése is szerepel a tervekben, amellyel célunk a stabil vevőkörre alapozott kiegyensúlyozott növekedés támogatása" - mondta.

Hozzátette: komoly esélyek mutatkoznak a szerepvállalásra a nyugat-európai személygépkocsi-gyártó ipar beszállítói láncában, itt is a második félévben lehet áttörésre számítani.

A Rába részvényeit a BÉT "A" kategóriájában jegyzik, a papír a hétfői kereskedést 0,63 százalékos emelkedéssel, 800 forinton zárta. Az utóbbi egy évben a Rába papírok legalacsonyabb árfolyama 778, a legmagasabb pedig 981 forint volt.
A Rába Járműipari Holding Nyrt. tavaly 389 millió forint veszteséget könyvelt el, ez 172 millióval több a megelőző évinél.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 18. 09:12, vasárnap | Helyi

Háromból három: bekezdett a Gyirmót

Múlt hétvégén a Csákvárt is kipipálta, három győzelemmel kezdte az NB II-es pontvadászatot a Gyirmót labdarúgó csapata. A vezetőedző szerint segíti a közös munkát a jó rajt, de a hibák is előjöttek, ezeken javítani kell.

2024. Augusztus 18. 08:12, vasárnap | Helyi

Az állatkertben mutatkozik be a Győri Értéktár

A Xantus János Állatkertben is bemutatkoznak a győri értékek.

2024. Augusztus 18. 07:09, vasárnap | Helyi

Tizenöt kórház élére írtak ki pályázatot, az óváriéra is

Összesen 15 kórház főigazgatói pozíciójára írt ki pályázatot az Országos Kórházi Főigazgatóság, amelynek honlapján július 26-án jelentek meg a vezetői pályázati felhívások.

2024. Augusztus 17. 09:12, szombat | Helyi

Tunéziai támadóval erősített az ETO

Sahli Ouijdi személyében egy bal oldali támadót igazolt az ETO.