Városlista
2024. szeptember 10, kedd - Nikolett, Hunor

Hírek

2011. Február 23. 13:00, szerda | Helyi
Forrás: Revita TV

Rajz már létezik az új A3-as Audiról, amelyet 2013-tól Győrben gyártanak majd

Rajz már létezik az új A3-as Audiról, amelyet 2013-tól Győrben gyártanak majd

A vadonatúj lépcsőshátú limuzin életnagyságú tanulmánymodelljét a genfi nemzetközi autószalonon mutatják be a nagyközönségnek. Amint arról korábban már többször is beszámoltunk, 2013-ra új Audi autógyár épül a kisalföldi megyes

Új TT készül az Audi már évek óta Győrben működő gyárában. Eddig csak ezt a típust valamint a TT Coupét, a Roadstert valamint az A3 - as kabrio változatát gyártották nálunk, 2013 - tól azonban jön az új modell. Ezek az első rajzok melyek napvilágot láttak a legújabb hazai gyártású autóról, ami az A3 - as következő nemzedékét jelenti. Az új, 708 lőerős, hét fokozatú váltóval ellátott modellből a jövő héten már életnagyságú tanulmánymodell is látható lesz a genfi nemzetközi autószalonon. A lépcsőshátú szedánból a tervek szerint az első lépésben évente 125, később a felfutás után már 300 ezer készül majd. Az Audinál egyelőre nem erősítették meg, hogy ezt a kocsit gyártják Győrben, csak annyit mondtak, az A3 - as egy ma még nem létező verziója készül majd az 1 milliárd euróból épülő új gyárban. A teljes vertikumú üzem egyébként közvetlenül 1800, közvetve pedig mintegy 15 ezer új munkahelyet teremt a régióban. A gyár az elképzelések szerint 2013 második felétől működhet teljes kapacitással, onnantól kezdve napi 500 új autót gyártanak majd az új üzemben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 10. 09:12, kedd | Helyi

Priskin Tamás válogatott labdarúgó az Üstökös FC Győr szakmai stábjában folytatja

Az Üstökös FC Győr Utánpótlás-nevelő Sport Egyesület sportigazgatójaként folytatja pályafutását Priskin Tamás.

2024. Szeptember 10. 08:17, kedd | Helyi

Tűzhelyen felejtett étel okozott több tüzet

Az elmúlt három hétben a megyében többször riasztották a tűzoltókat tűzhelyen felejtett vagy sütőben hagyott étel miatt, amely füstölni kezdett vagy kigyulladt.

2024. Szeptember 10. 07:13, kedd | Helyi

Kockabajnokság lesz a győri Kockában, eljön Rubik Ernő is

Városi kocka bajnokságot hirdet a győri önkormányzat és a Széchenyi István Egyetem, a döntőt jövő csütörtökön tartják az egyetemi Kocka-épületben.

2024. Szeptember 09. 09:14, hétfő | Helyi

Jövőre már pilótákat is képeznek a Széchenyi-egyetemen

A nagy utasszállító repülőgépek vezetésére készíti fel a hallgatókat az a képzés, amelyet a győri Széchenyi István Egyetem indít 2025 februárjától a Wizz Air légitársasággal partnerségben.