Városlista
2022. október 6, csütörtök - Renáta

Hírek

2010. Február 22. 11:00, hétfő | Helyi
Forrás: Oxygen Media

RangAdó II: Régiós első, a PindúrPandúrok csapat

RangAdó II: Régiós első, a PindúrPandúrok csapat

A középiskolás diákok adózási ismereteinek bővítését, és az adótudatosság formálását szolgáló vetélkedő régiós döntőjét rendezte m

Az APEH által immár második évben meghirdetett RangAdó című versenyre idén valamivel több, mint négyszáz 5-5 fős csapat regisztrált. A három internetes forduló után mindegyik régióban 6 diákközösség vetélkedett az országos döntőbe jutásért.

A nyugat-dunántúli versenybe a győri, Révaiintegrál (Révai Miklós Gimnázium és Kollégium), a szintén győri PindúrPandúrok (Baross Gábor Közgazdasági és Két Tanítási Nyelvű Szakközépiskola), illetve az Adó@OK (Deák Ferenc Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola), Szombathelyről a Ca$h'GeT'lOw (Horváth Boldizsár Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola), az rány-Adók (Perfekt Szakközépiskola), Csepregről pedig a Haladók (Nádasdy Tamás Közgazdasági, Informatikai Szakközépiskola) csapata küzdötte be magát, a rajtoló 46 diákcsoportból.

A pénteki régiós döntő szoros eredményt, nagy csatát hozott, a 12 forduló alatt. Szinte az utolsó kérdéscsoportig négy diákközösségnek volt jó esélye a győzelemre, végül remek véghajrával a győri PindúrPandúrok (Baross Gábor Közgazdasági és Két Tanítási Nyelvű Szakközépiskola) fantázianevű lánycsapat nyert, csupán három ponttal megelőzve a szintén győri, Révaiintegrál (Révai Miklós Gimnázium és Kollégium) fiúcsapatot. Harmadiknak a szombathelyi Ca$h'GeT'lOw (Horváth Boldizsár Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola) fiú-lány vegyes csapat fejezte be a vetélkedőt.

A régiós döntő minden résztvevője ajándékutalvánnnyal gazdagodott. Az első helyezett csapat tagjai 15 ezer forintos, a második 12 ezer forintos, a harmadik 10 ezer forintos, minden további helyezett pedig 5-5 ezer forintos utalványt vehetett át Nagy József titkársági főosztályvezetőtől, a versenysorozat fó szervezőjétől.

A március 5-i országos döntőben, Budapesten, a régiós bajnokok versenyezhetnek a díjakért (laptop, iPod, fényképezőgép, utazások).

Az APEH úgy véli, hogy a vetélkedő alatt a diákok adózástörténeti érdekességekről tanulhatnak, megismerhetik napjaink alapvető adózási tudnivalóit, a magyar adórendszer felépítését és működését, az adónemeket, az adózók jogait és kötelességeit illetve betekintést nyerhetnek az adóhivatal munkájába s mindennapi életébe is.


Ezek érdekelhetnek még

2022. Október 06. 09:15, csütörtök | Helyi

Október a látás hónapja

Októberben ingyenes látásvizsgálattal várják a látás hónapjához csatlakozott optikai szaküzletekben az érdeklődőket idén is.

2022. Október 06. 08:15, csütörtök | Helyi

Most mi segíthetünk a tűzoltóknak!

Elérhető a katasztrófavédelem legújabb, sorrendben huszonnyolcadik tűzvédelmi tesztje.

2022. Október 06. 07:16, csütörtök | Helyi

Hamis cipőket szállított, lebukott

A másfél millió forintot érő árut a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai egy teherautóban találták az M1-es autópálya győri szakaszán.

2022. Október 05. 10:14, szerda | Helyi

Télen sem marad virág nélkül a város

integy 85 ezer darab növényt ültetnek el a következő napokban Győrben a Győr-Szol munkatársai, megkezdődött ugyanis az őszi-téli virágok ültetése a városban.