Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Március 05. 14:49, csütörtök | PR

Rémisztő hírek? Ezzel a laptoppal nem maradsz le semmiről

Rémisztő hírek? Ezzel a laptoppal nem maradsz le semmiről

Manapság nemcsak a hírek, de a rémhírek is hamarabb eljutnak hozzád. Egy megbízható laptop segítségével viszont gyorsabban tájékozódhatsz, és könnyebben utána járhatsz az információk hitelességének.

Jogosan merülhet fel benned a kérdés, hogy miért vennél notebookot, ha van egy nagy tudású okostelefonod. Valóban, egy mobil teljesítménye is vetélkedik egy laptopéval, de mégsem veheti fel a versenyt egy hordozható számítógéppel. A telefonod nem igazán alkalmas munkavégzésre, és a kisebb kijelzője miatt filmnézésre sem a legjobb választás. A jobb játékélményhez is a laptopok nyújtanak segítséget. Ha a nagyvilág dolgairól sem szeretnél lemaradni, akkor nem árt, ha van egy hordozható géped. Az olvasás és a böngészés is sokkal kényelmesebb laptopon, nem erőlteti meg a szemedet, mint egy kisebb kijelzővel rendelkező telefon.
A manapság kevés olyan munka van, amelyet ne lehetne megkönnyíteni egy hordozható számítógéppel.

Mégis, mi alapján válassz laptopot?
Amennyiben általános munkavégzésre használjuk, szövegszerkesztés, prezentációk készítése, internetes böngészés, akkor egy átlagos notebook a legmegfelelőbb. Kép- és videószerkesztéshez, illetve komolyabb játékok futtatásához már nagyobb teljesítményű eszközt érdemes beszerezni, amelynek processzora, memóriája és videókártya-teljesítménye a grafikus feladatok ellátásara optimalizált.

Ha főleg otthonról dolgozol, akkor a gép teljesítménye legyen az elsődleges szempont, viszont ha sokat utazol érdemes hosszabb üzemidejű és könnyebb súlyú laptopot keresned.

Legfőbb paraméterek, amire érdemes odafigyelni a laptop választásnál.
A processzor teljesítménye felelős azért, hogy milyen gyors a számítógép, egy középkategóriás laptop minimum Intel Core i3-as, de jobb ha i5-ös processzorral rendelkezik.
A memória esetében a 4 vagy 8 GB a javasolt, ha egyszerre több programot futtatsz, akkor nagyobb memóriamennyiséget kell használnia a gépnek. Itt tárolódnak a processzor által elvégzendő feladatok. Így ez a két paraméter szorosan összefügg a teljesítmény szempontjából.

A háttértár, a számítógépen használt adatok tárolására szolgál. Ami nagyban növeli a tárolási igényt a sok kép illetve videó, de a felhasznált programok is rendelkeznek tárhely igénnyel. A régebbi technológiájú HDD háttértárak nagyobb kapacitással rendelkeznek, míg a modernebb SSD-k jóval gyorsabbak. Általános irodai munkavégzésre egy 256Gb-os SSD meghajtó bőven elegendő lesz számodra.

A legtöbb laptopnál az integrált videókártya látja el a grafikus feladatokat. Egyszerűbb szövegszerkesztés, filmnézés, böngészés esetén nincs különösebb jelentősége. Viszont ha gamer laptopként vagy kép- és videó szerkesztésre szeretnéd használni, akkor érdemesebb többet költened egy jobb Nvidia vagy AMD márkájú, komolyabb teljesítményű grafikus processzorral rendelkező gépre.

Összegyűjtöttünk néhány olyan gépet, ami jó választás lehet, általános irodai felhasználásra.

Apple MacBook Air
Az Apple termékeken a MacOs operációs rendszert találod, amely a felhasználói élményre koncentrál. Nehezebb elérni benne a komolyabb beállítási lehetőségeket ill. kevesebb program kompatibilis vele, mint a Windows-zal. Külalakban viszont verhetetlen, és nem éri el az 1 Kg-os súlyt sem, így praktikus, könnyen hordozható. Ha fontos számodra a kiemelkedő dizájn és az Apple termékek által adott nimbusz, azoknak ár-érték aranyban kiváló választás. Ez a laptop 300 ezer forint körüli összegért lehet a tiéd.
Dell XPS
Egy kiváló teljesítményű laptop, amely az Apple gépekkel is felveszi a versenyt. Kifejezetten munkavégzésre ajánlott termék, azok számára hasznos, akik nem irodában használják, hanem utazás közben vagy olyan helyen, ahol nincs töltési lehetőség. Hiszen akár 22 órán keresztül is üzemképes marad. Az ára 500 ezer forint körül mozog.

ASUS VivoBook
Ha egy megbízható középkategóriás laptopot keresel, akkor az Asus VivoBook megfelelő választásnak ígérkezik. Intel Core i5-ös processzor, 4Gb memória és 1TB háttértár áll a rendelkezésedre. Az ára is megfizethetőbb, már 200 ezer forint alatt hozzáférhető.

Használt laptopok
Az új laptopok mellett érdemes a használt laptopok piacán is körülnézned. Viszont mindenképpen megbízható üzlettől, garanciával rendelkező laptopot válassz! Ráadásul ezeken a helyeken a kiegészítők -laptop akkumulátor, töltő stb. - is gyorsan és biztonsággal elérhetőek, nem mellesleg kedvezőbb áron. Kellő szerencsével egy új, középkategóriás készülék áráért csúcskategóriás, használt laptopot is találhatsz, amely akár jobb teljesítménnyel rendelkezik mint egy átlagos, de új készülék.


A mai rémisztő hírek világban és az üzleti életben is nagyon fontos a gyors információáramlás és tájékozottság. Ennek egyik előfeltétele egy stabil és gyors készülék, amelyen biztonsággal böngészhetsz az interneten. Egy jól kiválasztott, minőségi laptop, akár 4-5 évig is kiszolgálhat téged és a munka mellett a szórakozásban is hű társad lesz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 17. 09:09, szerda | PR

5 kerti dekorációs ötlet maximalistáknak

A jó idő megérkezése egyre többünket hajt ki a szabadba. A tavasz remek lehetőséget nyújt ahhoz, hogy új életet leheljünk a tél során elhanyagolt kertünkbe.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 28. 08:20, csütörtök | PR

Cégmódosítás – változás az üzleti környezetben

Az üzleti környezet folyamatosan változik, és a vállalatoknak alkalmazkodniuk kell ezekhez a változásokhoz.