Városlista
2024. augusztus 19, hétfő - Huba

Hírek

2011. Május 11. 16:00, szerda | Helyi
Forrás: MRFK Győr

Rendőrkézen a téti betörő trió és a betörő páros...

Rendőrkézen a téti betörő trió és a betörő páros...

Családi házak melléképületeit és garázsait fosztogatták Téten azok a 30 év körüli férfiak, akiket a térti körzeti megbízottak a polgárőrökkel együtt fogtak el április 17-én hajnalban. A két helybéli férfi egy családi ház udvari

A téti trió az öt családi ház közül egy helyszínt háromszor, míg két helyszínt kétszer is meglátogatott „portyái” során, sőt beismerték, hogy a szomszéd település kocsmájába is ők törtek be, ahonnan dohányárut és készpénzt vittek magukkal. A melléképületekből és a garázsokból lopott színesfémeket, kisgépeket orgazdákon és a színesfémtelepeken keresztül értékesítették. Több százezer forintos bevételhez juttatva így magukat.

A három férfi közül egyikük büntetett előéletű, másik két társa ellen, pedig több büntető eljárás is folyamatban van. A Győri Rendőrkapitányság lopás megalapozott gyanúja miatt – a két férfi előzetes letartóztatása mellett – vizsgálja az eset körülményeit.

Tét-ürgehegyi ingatlanok feltörésére specializálódott az a téti házaspár, kinek 30 éves nő tagja május 09-én bukott le egy mobil telefon nagyáruházból történő fizetés nélküli távozásakor. Az asszony kihallgatásakor beismerő vallomást tett, 18 hétvégi háznál követett el 35 éves férjével együtt betöréses lopást. A házakból több százezer forint értékben kisgépeket, színes fémeket vittek el. Olyan eset is előfordult, hogy a TV, fűnyíró kábelt vágták „csak” el, s arról miután leégették a műanyagot, a hátra maradt vezetéket, pedig a színesfémtelepen értékesítették.

Az elkövetők büntetlen előéletűek. 2010. nyarán hasonló bűncselekményeket követtek el, ugyancsak a Tét-ürgehegyi övezetben, ezért több büntető eljárás van ellenük folyamatban. A Győri Rendőrkapitányság betöréses lopás ügyében indított nyomozást.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 18. 09:12, vasárnap | Helyi

Háromból három: bekezdett a Gyirmót

Múlt hétvégén a Csákvárt is kipipálta, három győzelemmel kezdte az NB II-es pontvadászatot a Gyirmót labdarúgó csapata. A vezetőedző szerint segíti a közös munkát a jó rajt, de a hibák is előjöttek, ezeken javítani kell.

2024. Augusztus 18. 08:12, vasárnap | Helyi

Az állatkertben mutatkozik be a Győri Értéktár

A Xantus János Állatkertben is bemutatkoznak a győri értékek.

2024. Augusztus 18. 07:09, vasárnap | Helyi

Tizenöt kórház élére írtak ki pályázatot, az óváriéra is

Összesen 15 kórház főigazgatói pozíciójára írt ki pályázatot az Országos Kórházi Főigazgatóság, amelynek honlapján július 26-án jelentek meg a vezetői pályázati felhívások.

2024. Augusztus 17. 09:12, szombat | Helyi

Tunéziai támadóval erősített az ETO

Sahli Ouijdi személyében egy bal oldali támadót igazolt az ETO.