Városlista
2024. augusztus 19, hétfő - Huba

Hírek

2011. Május 07. 11:30, szombat | Helyi
Forrás: Nyugathír

Rövidtávon ötezer új munkahely jöhet létre Győr-Moson-Sopronban

Rövidtávon ötezer új munkahely jöhet létre Győr-Moson-Sopronban

Épül a szép, új világ. Ez az ember érzése, ha bepillantást nyer a Győrben és Mosonmagyaróváron megkezdett beruházások mögé. Ahhoz képest, hogy nemrég még csak földkupacok és markológépek látszottak az Audi új győri gyártelepéne

Úgy tudjuk, az Audi 300 millió forintos beruházással eleget tett a környezetvédők követeléseinek, és kitelepítette a futrinkákat. Az építkezés volumenéből a laikus számára is kirajzolódni látszik, mekkora nagy területet érint a gyárbővítés, amelyre 252 milliárd forintot költenek, s amelynek eredményeként 1800 új munkahely jön létre a német autógyár győri üzemében.

De az Audi-fejlesztés Győrben csak a krém a tortán. Információink szerint már a társaság által a közelmúltban szervezett beszállítói fórumon is egyértelművé vált, hogy egyre több cég fontolgatja a letelepedését a megyeszékhelyen. Önkormányzati források szerint - ha minden a várakozások szerint alakul - még a gigantikus Audi-beruházás előtt 3-4 ezer új munkahely jöhet létre olyan vállalkozások által, aki beszállítóként érkeznének a megyeszékhelyre.

Győr mellett azonban Mosonmagyaróváron is látványos szakaszába értek az ipari parkban zajló építkezések. A gumiabroncsokat gyártó Continental, és az autó-visszapillantó tükröket előállító SMR üzemcsarnokai is tető alá kerültek. Közel 1000 új munkahely valósul meg ezzel a Lajta-parti városban is. Az utóbbi, indiai érdekeltségű gyár vezetője elárulta, május végén már avatási ünnepséget szeretnének rendezni, egyszóval a gyártás egy hónapon belül megkezdődhet az üzemcsarnokban, amelyet tavaly júniusban raktak le emlékezetes körülmények között. Az áldást ugyanis akkor hindu papok végezték a munkaterület közepén.

Kijelenthető tehát, hogy rövid időn belül a megyében - az Audi munkaerő-felvételétől függetlenül - 5-6 ezer új munkahely jöhet létre, amely óriási előrelépés az elmúlt évek vegetálásához képest, és amely egyértelműen azt jelzi: a nyomasztóan ható gazdasági válságból lassan kilábal a megye gazdasága.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 18. 09:12, vasárnap | Helyi

Háromból három: bekezdett a Gyirmót

Múlt hétvégén a Csákvárt is kipipálta, három győzelemmel kezdte az NB II-es pontvadászatot a Gyirmót labdarúgó csapata. A vezetőedző szerint segíti a közös munkát a jó rajt, de a hibák is előjöttek, ezeken javítani kell.

2024. Augusztus 18. 08:12, vasárnap | Helyi

Az állatkertben mutatkozik be a Győri Értéktár

A Xantus János Állatkertben is bemutatkoznak a győri értékek.

2024. Augusztus 18. 07:09, vasárnap | Helyi

Tizenöt kórház élére írtak ki pályázatot, az óváriéra is

Összesen 15 kórház főigazgatói pozíciójára írt ki pályázatot az Országos Kórházi Főigazgatóság, amelynek honlapján július 26-án jelentek meg a vezetői pályázati felhívások.

2024. Augusztus 17. 09:12, szombat | Helyi

Tunéziai támadóval erősített az ETO

Sahli Ouijdi személyében egy bal oldali támadót igazolt az ETO.