Városlista
2024. szeptember 4, szerda - Rozália

Hírek

2010. Július 31. 16:00, szombat | Helyi
Forrás: Nyugathír

Sátorban élnek a győri lakótelepen: 15 ezer forint a havi jövedelmük

Sátorban élnek a győri lakótelepen: 15 ezer forint a havi jövedelmük

Napok óta sátorban él egy fiatal pár Győrben, mert nem tudták kifizetni a 44 ezer forintos albérletüket. Az asszony elveszítette állását, miután főnöke felszámolta a váll

Három napja ezzel a kis sátorral költözött az utcára Szabó Krisztián és felesége. Ezt a nagyobbat már a környező panelépületek lakóitól kapták.

"Ugye az ember a dörgéstől, villámlástól fél azért. Meg, hogy mikor jönnek ide a hajléktalanok, mikor kötnek belénk, ez azért így nagyon rossz így" - mondják a sátorba húzódva.

A férfi betegsége miatt írni és olvasni sem tud, és mivel megviseli minden környezetváltozás, ő dolgozza fel nehezebben, hogy az utcára kerültek. Az esőben ráadásul minden holmijuk összeázott.

"- A ruhák, amik benn vannak, meg körbe volt itt a sátornál.

- Minden elázott?

- Minden, persze.

- s hogy látják, meddig kell még itt maradniuk?

- Már jó lenne holnap elmenni innen, én szeretnék" - így Krisztián.

Bettina egy illatszer-kereskedésben dolgozott, de az üzlet bezárt. Amíg volt munkája, el tudta tartani a férjét és 2 éves kislányukat is. A gyereket most a fiatalasszony anyósa vette magához. A nő most azért küzd, hogy az eddigi munkáltatója kiadja a papírjait.

Szabó Bettina: "Felvettem a főnökömmel a kapcsolatot, de a felszámolás már Pesten van, és ezt ötödikével indították el, ő már nem tudja kiadni a papírjaimat. Csak a felszámoló. A felszámolóval is felvettem a kapcsolatot egy hete, de nem jelzett semmit, hogy mi lesz a papírokkal."

A fiatalok havi 15 ezer forintból gazdálkodnak. Az asszonynak augusztus 9-től lesz új munkahelye, szeptemberben kap először fizetést. Az önkormányzat addig a szociális szállón tudná elhelyezni őket.

Kálé Rita intézményvezető-helyettes, Győr-Likócsi Segítőház:

"Jelenleg az átmeneti szálló 103 férőhellyel, illetve 30 férőhelyes menhellyel, illetve 47 fő elhelyezésére alkalmas krízislaskásokkal működik, ahol most 11 családot látunk el. Azt azonban szeretném elmondani, hogy minden ellátásunk önkéntes, kérelemmel indul, a kliensnek kell kérnie, erőszakkal senkit nem tudunk rákényszeríteni, hogy ezt a szolgáltatást igénybe vegye."

A házaspár azonban nem akar menhelyre menni, mert attól félnek, hogy maradék holmijukat is ellopnák tőlük, a férfi egészségi állapota pedig tovább romlana.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 04. 09:12, szerda | Helyi

Győri tehetség igazolt a Cagliarihoz

A korosztályos válogatott ETO-futballista, Prettenhofer Márton a Serie A-s Cagliari csapatánál folytatja kölcsönben.

2024. Szeptember 04. 08:13, szerda | Helyi

Peter Will az Audi Hungaria új, motorgyártásért felelős igazgatósági tagja

Szeptember 1-jétől Peter Will az AUDI HUNGARIA Zrt. motorgyártásért felelős új igazgatósági tagja.

2024. Szeptember 04. 07:11, szerda | Helyi

Forróság lesz a tantermekben, a szakszervezet rövidített órákat kért, válasz még nincs

Hőségriadóban indul a tanév, a tantermekben gyakran melegebb lehet annál, mint ahol szabad volna dolgozni.

2024. Szeptember 03. 09:11, kedd | Helyi

Képalkotó diagnosztika a rákgyóításban: a 800 milliós fejlesztés Győrt is érinti

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) által támogatott, két évet felölelő kutatási projekt konzorciumi formában valósul meg az Innovitech Kft. vezetésével