Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2017. November 16. 14:05, csütörtök | Helyi

Sikeres matematikaverseny az Apáczai Karon

Sikeres matematikaverseny az Apáczai Karon

Az Óvó- és Tanítóképzők Egyesületének (ÓTE) Matematika Tagozata 26. alkalommal hirdette meg tanító, óvodapedagógus, gyógypedagógus, konduktor szakos hallgatóknak az országos Szendrei János Matematika Versenyt.

A rendezést idén a Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János Kara vállalta el. 11 intézmény összesen 48 hallgatóval nevezett a november 10-12. közötti győri eseményre.

A versenyzőknek négy óra alatt 20 tesztfeladatot és 5 kifejtendő feladatot kellett megoldaniuk. Az intézmények visszajelzéseikben kiemelték a sikeres szakmai és kulturális programszervezést és megvalósítást, köztük a Mobilis Interaktív Kiállítási Központban zajló TUDÁS Expón tett látogatást.

A 2010 óta, Szendrei János nevét viselő verseny szabályzata szerint, minden intézmény egy 3 vagy 4 fős csapatot indíthat tanító (alapképzés), óvodapedagógus, gyógypedagógus, konduktor szakos nappali tagozatos hallgatóiból. A csapatverseny eredményét a csapat 3 legjobb dolgozatának összpontszáma határozza meg. Intézményenként (képzési helyenként) legfeljebb 3 hallgató indulhat egyéni versenyben a matematika műveltségterületi képzésben résztvevők közül.


"Külön öröm, hogy az Egyetem hírnevét öregbítve Juraszkó Tamás végzős tanító szakos hallgató egyéni első helyezést ért el"- mondta el Petz Tiborné, a verseny fő szervezője, a SZE-AK Természettudományi Tantárgypedagógiai Tanszékének oktatója.

Az intézmények csapatversenyét idén a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Karának csapata nyerte, míg a műveltségterületes hallgatók versenyében Lászlóffy Orsolya az Eötvös Loránd Tudományegyetem Tanító- és Óvóképző Karának hallgatója végzett az első helyen.
Az ÓTE Matematika Tagozatának vezetője, dr. Szilágyiné dr. Szinger Ibolya - az Eötvös József Főiskola rektorhelyettese- és Herendiné dr. Kónya Eszter zsűrielnök - a Debreceni Egyetem docense- köszönetüket fejezték ki a Tanszék szervezésben részt vevő munkatársainak és a segítő hallgatóknak.

Főkép: jedlik.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 09:11, kedd | Helyi

Félmillió az alap, jól lehet keresni Győr-Moson-Sopronban

Győr-Moson-Sopronban bruttó egymillió forintot is kereshetnek a szakképzett fizikai munkások, de a betanított munkások bére is elérheti a 650 ezret.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Helyi

A víz mellett a sót is pótolni kell

Legalább két-három liter folyadékot kell elfogyasztani a nyári melegben.

2024. Július 16. 07:14, kedd | Helyi

Győrieknek féláron ad most belépőt a múzeum

A győri lakosok kedvezményt kapnak a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum kiállításaira szeptember végéig – tette közzé az intézmény. A kedvezmény az ideiglenes lakcímmel rendelkezőkre is vonatkozik.

2024. Július 15. 09:13, hétfő | Helyi

Munka a kánikulában: a medence partján sem könnyű

A sorozatunkat folytatjuk egy evidensnek tűnő helyszínen: a strandon. Hogy bírják a meleget azok, akik karnyújtásnyira vannak a medencétől?