Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2017. Szeptember 28. 12:00, csütörtök | Helyi
Forrás: gyor.katasztrofavedelem.hu

Sikeres nyílt nap a győri tűzoltólaktanyában

Sikeres nyílt nap a győri tűzoltólaktanyában

A Győri Katasztrófavédelmi Kirendeltség és Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság szeptember 27-én nyílt napot tartott a győri tűzoltólaktanyában.

A Munkácsy úti épületbe már kora délelőtt sorban érkeztek az ovis és iskolás csoportok, de sok szülő, nagyszülő is elhozta gyermekét vagy unokáját, hogy megnézzék a tűzoltó autókat. A szertárban a tűzoltók bemutatták a járműveket, az azokon található eszközöket, s elmagyarázták a kicsiknek, mit mire használnak.

A megyei tűzmegelőzési bizottság gyermekeknek szóló kiadványait örömmel nézegették a kicsik és sokan felpróbálták a tűzoltók védőruháját és sisakját is. A próbariasztást nagyon sokan várták, és a tűzoltók rúdon lecsúszását, gyors öltözését tapssal jutalmazták. A puttonyfecskendős célba lövés a legkisebbek körében aratott sikert, a nagyobbak már a veszélyes anyagokat ábrázoló kocka kirakását is kipróbálták és sokáig csodálták az új gépjárműfecskendőket. A különböző állomásoknál kisebb „dugók” is kialakultak időnként, pár percet várniuk kellett a kicsiknek, míg egyik csoport befejezte a nézelődést, aztán kerültek ők is sorra.

A nap folyamán több százan éltek - óvodások, iskolások és felnőttek - a lehetőséggel, hogy közelebbről megnézzék a tűzoltóautókat és a szakfelszereléseket. A gyerekek mosolyogva ígérték, hogy legközelebb is visszajönnek.

A nyílt nap célja, hogy megismertesse a katasztrófavédelem szervezetét az érdeklődőkkel, feladataikat, eszközeiket bemutassa, bepillantást engedjen a tűzoltók mindennapi munkájába.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 27. 09:11, szombat | Helyi

Hamarosan indul a mennyei megyei is

Elkészült a sorsolás a labdarúgó vármegyei első osztályban. A bajnok, de a feljutást nem vállaló Koroncó Kapuváron kezd. A bajnokság 16 csapatosra bővült.

2024. Július 27. 08:15, szombat | Helyi

Életet is menthetnek a zsetonok

Zsetonokat gyűjt a Győrszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

2024. Július 27. 07:15, szombat | Helyi

Győrzámoly: Kinőtték az iskolát, konténerrel bővülnek

A sok fiatal kiköltöző miatt egyre nagyobb az igény az oktatási intézményre Győrzámolyon.

2024. Július 26. 09:12, péntek | Helyi

Belga sportigazgatója lett az ETO-nak

A bajnokság megkezdése előtt néhány nappal új sportigazgatója lett az ETO NB I-es labdarúgó csapatának. A belga Steven Vanharen korábban az MTK másodedzője is volt.