Városlista
2024. augusztus 20, kedd - István

Hírek

2011. Március 24. 09:15, csütörtök | Helyi
Forrás: Nyugathír

Sikeres pályázattal tovább folytatódhat Győr-Újváros rehabilitációja

Sikeres pályázattal tovább folytatódhat Győr-Újváros rehabilitációja

A tervek szerint a Kossuth Lajos utcában hat lakóépület teljes körű felújítására kerül sor, bennük összesen 40 modern szociális bérlakást és 5 üzlethelyiséget alakítanak ki - ez is szerepel az önkormányzat 2014-ig szóló gazdasági

Az NYDOP-2009-3.1.1/B számú pályázati kiírásra az újvárosi szociális városrehabilitáció projektjavaslatát dolgozta ki az önkormányzat és a GYŐR-SZOL Zrt-be időközben beolvadt Győri Városfejlesztési Kft. A projekt a Széchenyi tér és környezete funkcióbővítő fejlesztése "ikerprojektjének" tekinthető, amelyre a megyei jogú városok városrehabilitációs témájú kiemelt projektjavaslatain belül a Győr rendelkezésére álló 2 milliárd Ft-ból még fel nem használt 1,1 milliárd Ft fordítható. A projektjavaslatban a Jakobinus utca - 8098 hrsz. út - Bercsényi liget északi oldala - Híd utca - Ráth Mátyás tér - Péterfy Sándor utca - Petőfi tér - Rába utca - Burcsellás köz - Bálint Mihály utca - Jakobinus utca által határolt akcióterület lett kijelölve; a fejlesztéseket ezen a területen belül kell megvalósítani.
A pályázatban 6 lakóépület (Kossuth L. u. 15., 19., 21., 22/b., 26. és 28.) teljeskörű felújítása - bennük összesen 40 db modern szociális bérlakás, 5 üzlethelyiség kialakítása -, a Kossuth Lajos Általános Iskola homlokzati rekonstrukciója, a római katolikus templom külső felújítása, továbbá a Bercsényi liget Híd utca és Jakobinus utca közötti részén az első és harmadik teknőben pihenőpark, játszótér, KRESZ-park és egy ún. "zöldház" létesítése szerepel. Az infrastrukturális fejlesztéseken kívül kötelező elem a projektben különböző szociális jellegű programok, az ún. "soft tevékenységek" szervezése.
Támogatásintenzitás: 85 %, önrész: 15 %, kivéve az üzlethelyiségek kialakítását, amely esetében 30 %, illetve 70 %.
A pályázat kétfordulós, az első fordulós bírálatot követően kormánydöntés fogja nevesíteni a projektjavaslatot, és ezt követi az ún. projektfejlesztés a második fordulóra.
Az első körös pályázati dokumentáció 2010. júniusra elkészült - a közgyűlés a 94/2010. (IV. 01.), a 113/2010. (IV. 29.) és a 202/2010. (VI. 24.) számú határozatokban foglalkozott a készülő pályázattal - leadni azonban nem volt mód a Regionális Fejlesztési Ügynökséghez, mivel 2010. márciusban a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség meghatározatlan időre felfüggesztette a kiemelt projektjavaslatok befogadását. A felfüggesztést 2010. november 30-án oldották fel, ezzel egyidejűleg a pályázati kiírás feltételeit lényeges pontokban módosították, ennek következtében a teljes pályázati dokumentációt át kell dolgozni. Az első fordulós pályázat leadási határideje 2011. március 31.

( Kék Duna Rádió )

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 19. 09:13, hétfő | Helyi

Ingyenesen lesz látogatható 20-án a pannonhalmi főapátság

Szent István ünnepén Pannonhalma nyitott kapukkal várja mindazokat, akik el akarnak zarándokolni hazánk ősi szentélyébe, hogy részesei legyenek az itt élő hagyománynak, lelkiségnek, kultúrának.

2024. Augusztus 19. 08:08, hétfő | Helyi

Egy háziorvos szerint Covid-járvány van, szerencsére nem súlyos

A felső légúti tünetekkel érkező páciensek közül hétfőn háromból kettőnél teszt is igazolta a Covid-fertőzést.

2024. Augusztus 19. 07:10, hétfő | Helyi

Itt a nyár és a vakáció: háromezerrel nőttek a kórházi várólisták

A legfrissebb adatok szerint a kötelező várólistákon júniushoz képest háromezerrel szerepelnek többen.

2024. Augusztus 18. 09:12, vasárnap | Helyi

Háromból három: bekezdett a Gyirmót

Múlt hétvégén a Csákvárt is kipipálta, három győzelemmel kezdte az NB II-es pontvadászatot a Gyirmót labdarúgó csapata. A vezetőedző szerint segíti a közös munkát a jó rajt, de a hibák is előjöttek, ezeken javítani kell.