VĂĄroslista
2024. ĂĄprilis 25, csĂŒtörtök - MĂĄrk

HĂ­rek

2010. Mårcius 19. 17:00, péntek | Helyi
ForrĂĄs: Speedfit Fitness Studio

SPEEDFIT – Fitnesz Mindenkinek! Az ásványvíz

SPEEDFIT – Fitnesz Mindenkinek! Az ásványvíz

„Az ásványvíz több ezer éve a föld mélyében lévő, érintetlen, az emberi szervezet számára fontos ásványi anyagokban gazdag víz.” A természetes ásványvíz Ma

Szigorú követelményeknek kell megfelelnie egy víz minőségének ahhoz, hogy természetes ásványvíznek nevezhessék, és ezt a megfelelőséget hivatalos hatóság, az Országos Gyógyhelyi és Gyógyfürdőügyi Igazgatóság elismerése bizonyítja. Csak az a víz lehet - úgy a hazai, mint az Európai Unió rendelete szerint - természetes ásványvíz, amely

• védett vízadó rétegből származik,
• eredendően tiszta, szennyeződésmentes,
• összetétele ismert és állandó,
• összetevői csak meghatározott mennyiségben fordulhatnak elő,
• ásványi anyag és nyomelem-tartalmának köszönhetően egészségre kedvező hatású,
• szigorú mikrobiológiai követelményeknek kell megfelelnie,
• néhány fizikai eljárástól eltekintve nem szabad kezelni,
• nem szabad - a szén-dioxid kivételével - idegen anyagot adni a vízhez,
• a forrás/kút helyén kell palackozni, hogy eredeti tisztaságát és összetételét megőrizze.

A természetes ásványvizek eredete:

A föld szilárd kérgét alkotó kőzetekben lévő hézagoknak köszönhetően a felszínre hulló csapadék nagy része a felszín alá szivárog. A homokos talaj minden csapadékot elnyel. A mészkőből álló karsztvidékek hatalmas, tölcsérszerű mélyedései még igen nagy mennyiségű vizet is a mélybe vezetnek, de még a legtömörebb gránit is tartalmaz olyan finom repedéseket, amelyeken keresztül a csapadék beszivárog.
Ezek eredményeként az édesvízi készletek döntő, több mint kétharmad része a felszín alatt, a földkéreg erre alkalmas képződményeiben tárolódik, és a lassú szivárgási folyamatok alatt, és hosszú pályák mentén rendkívüli mélységekbe is eljut. A felszín alatti vizek körforgása lassú, szélsőséges esetekben akár a 10 000 évet is elérheti

A Kárpát medence területe alatt kiváló minőségű, szennyeződéstől mentes ásványvíz készletek találhatóak, amelyek hazánk kedvező geológiai, hidrogeológiai adottságainak köszönhetően gyakorlatilag kimeríthetetlenek.

A természetes ásványvíz a legtisztább vízforrás

Az ásványvizek eredete, földtani előfordulásának sajátosságai lényegében nem különböznek az egyéb felszín alatti vizekétől, az egyetlen, de ez meghatározó különbség, hogy a víz védett, vagy nem védett, ún. sérülékeny vízbázisból származik-e.

Természetes ásványvíz védett vízadó rétegből származik, és a vízadó kutat meghatározott nagyságú védő terület veszi körül. A természetes ásványvízbe eredeténél fogva nem kerülhet környezeti szennyező anyag, mert a vizet adó képződmény védett a felszíni szennyeződésekkel szemben.

Fogyaszd a Stúdiónkban kapható NaturAqua természetes ásványvizet, ami a 2002-es piaci bevezetése óta Magyarország egyik legkedveltebb természetes ásványvize lett.

SPEEDFIT Fitnesz és Szolárium Stúdió
Győr - Dunacenter
06/96 528-448

http://www.speed-fit.hu


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 09:16, csĂŒtörtök | Helyi

Egy lĂ©pĂ©sre a bajnoki döntƑtƑl a Serco Uni-GyƑr

GyƑzelemmel kezdte az elƑdöntƑt a Serco-Uni GyƑr a nƑi kosĂĄrlabda bajnoksĂĄgban. CziczĂĄs LĂĄszlĂł csapatĂĄtĂłl Ă­gy mĂĄr csak egy lĂ©pĂ©sre a bajnoki döntƑ.

2024. Április 25. 08:13, csĂŒtörtök | Helyi

Navracsics Tibor: Átlagon felĂŒl teljesĂ­t a gazdasĂĄg tĂ©rsĂ©gĂŒnkben

Átlagon felĂŒl teljesĂ­t a nemzeti össztermĂ©k elƑállĂ­tĂĄsĂĄban GyƑr-Moson-Sopron vĂĄrmegye – errƑl a terĂŒletfejlesztĂ©si miniszter beszĂ©lt GyƑrben.

2024. Április 25. 07:15, csĂŒtörtök | Helyi

BrutĂĄlis mennyisĂ©gƱ fegyverre bukkantak a rendƑrök

Egy kisebb hĂĄborĂșt is meg lehetett volna vĂ­vni azzal a fegyverarzenĂĄllal, amelyet kĂ©t rajkai ingatlanban talĂĄltak a nyomozĂłk.

2024. Április 24. 11:11, szerda | Helyi

Ez gyors volt! – MĂĄr meg is javĂ­tottĂĄk a JerevĂĄni Ăști bokatörƑ csomagautomatĂĄt

Közel egymĂ©teresre bƑvĂŒlt az automata elƑtti terĂŒlet, nem kell tartani balesettƑl.