Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2010. Március 16. 15:01, kedd | Helyi
Forrás: gyor.hu

Szakmai nap Sashegyen

Szakmai nap Sashegyen

Környezetvédelmi szakmai napot tartottak a Győr-sashegyi regionális hulladékkezelő központban 2010. március 16-án, kedden. A rendezvényre a különböző szakmák képviselőit

Németh Zoltán alpolgármester kiemelte, Magyarországon egyedülálló ez a létesítmény, hiszen ilyen komplett rendszer egyelőre nem működik még egy hazánkban, mint a győri. Hegyi Zoltán a hulladékgazdálkodási önkormányzati társulás elnöke azt az összefogást köszönte meg a résztvevőknek, amely nélkül a beruházás nem valósulhatott meg, s amelynek élén a győri önkormányzat állt.

Tóth rpád a Technoplus Környezetvédelmi Technológiai Fejlesztő Kft igazgatója mutatta be azt a folyamatot, amely még 2001-ben kezdődött, és amelynek végén az a megvalósult hulladékkezelési rendszer áll, amely 112 települést szolgál ki. Kifejtette, a lerakott hulladék csökkentése érdekében fontos feladat a tudatos fogyasztói magatartás kialakítása, amelynek segítségével megvalósulhat a megfelelő szelektiváció.

Kovács Barnabás a Kommunális Szolgáltató igazgatója egy helyszíni bejáráson mutatta be a kezelő főbb sajátosságait. Mint mondta, újdonság a lakosság felé a bevezetendő kétkannás gyűjtési rendszer, amelyről bővebben itt olvashat.

A beruházás teljes összege mintegy 9,5 milliárd forint, amelyhez Győr városa és a 100 százalékos tulajdonú társasága a Győri Kommunális Szolgáltató Kft. 3 milliárd Ft összegű önrészt biztosít. A sashegyi regionális hulladékkezelő központ, a hulladékudvarok és a hulladékgyűjtő szigetek megépítésével Győr városa jelentős lépést tett előre a korszerű hulladékgazdálkodás megvalósítása érdekében.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 09:13, péntek | Helyi

Családbarát kórházi osztály a győri Petzben – rangos díjat nyertek

Az egyik osztályon akár hónapokat is eltöltenek a páciensek, szinte családtagokká válnak a páciensek, hozzátartozók és a dolgozók.

2024. Április 19. 08:14, péntek | Helyi

Kevesebb ideig élünk, mint az uniós átlag

Több mint kétszer olyan fontos a szerepe az életmódunknak egészségi állapotunk meghatározásában, mint az egészségügyi ellátórendszernek.

2024. Április 19. 07:14, péntek | Helyi

Bokatörő csomagautomata a Jereváni úton

Március 8-án nyitott meg a Jereváni úton a megújult élelmiszerbolt, a bejárat mellett a nyitással közel egy időben a GLS csomagpontot helyezett el. A képeket nézve azonban valami nagyon nem oké.

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense