Városlista
2024. augusztus 16, péntek - Ábrahám

Hírek

2013. Október 29. 10:33, kedd | Kék hírek
Forrás: MTI

Százmilliós sikkasztás egy bátonyterenyei cégnél

Százmilliós sikkasztás egy bátonyterenyei cégnél

Sikkasztás és orgazdaság miatt vádat emeltek nyolc ember ellen, aki legalább 135 millió forint értékű műanyagipari alapanyagot lopott el 2009 és 2011 között egy olasz tulajdonú bátonyterenyei cég telephelyéről - közölte Zsolnai Andrea, Nógrád megye főügyésze kedden az MTI-vel.

A nyolc, büntetlen előéletű magyar állampolgár végig szervezetten, összehangoltan tevékenykedett - mondta.
Az elsőrendű vádlott a bátonyterenyei cég raktárosa volt 2006-tól 2011 nyaráig, utána a harmadrendű vádlott vette át a munkakörét. Mindketten láttak el szállítmányozási feladatokat is, így kapcsolatba kerültek a cég üzleti partnereivel, köztük egy budapesti műanyag-kereskedelmi kft. raktárvezetőjével, a másodrendű vádlottal.
A többi vádlottak raktáros és szállító volt.
Az eltulajdonított anyagokat először rendszerint egy salgótarjáni telephelyre szállították, majd onnan a másodrendű vádlott által irányított budapesti raktárba, illetve más fővárosi raktárakba. Előfordult az is, hogy a raktárosok a harmadrendű vádlott útmutatása alapján a kft. telephelyére érkező, legálisan árut hozó kamionokra pakolták a műanyagot, így a fuvarosok nem is tudták, hogy bűncselekményből származó árut csempésznek ki a cégtől - ismertette Zsolnai Andrea.
A Nógrád Megyei Főügyészség a nyolc embert folytatólagosan, üzletszerűen, különösen nagy értékre elkövetett sikkasztással, illetve orgazdasággal vádolja.
A bíróság az ügyészség indítványára - a bűncselekményekkel okozott kár megtérítése érdekében - zár alá vette az elsőrendű vádlott gépkocsiját, dunakeszi ingatlanát, folyószámláját és más cégben birtokolt üzletrészét, valamint a másodrendű vádlott balatonfűzfői ingatlanát - mondta a főügyész.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 14. 06:00, szerda | Kék hírek

BRFK: elfogtak két férfit, akik Forma-1-es jegyek ígéretével vertek át embereket

Elfogtak két férfit, akik a Forma-1 Magyar Nagydíjra és más rendezvényre szóló, de valójában nem létező jegyek ígéretével vertek át embereket

2024. Augusztus 13. 07:54, kedd | Kék hírek

Nagy értékben foglalt le autókat a NAV egy adócsaló cégtől

Több mint 157 millió forint értékben foglalt le autókat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egy gépjármű-kereskedő cégtől, amely folytatólagosan szabálytalanul teljesítette adókötelezettségét.

2024. Augusztus 09. 08:07, péntek | Kék hírek

Vádat emeltek egy iskolaőr ellen, aki egy hetedikes kislányt zaklatott