Városlista
2024. augusztus 19, hétfő - Huba

Hírek

2011. Április 13. 11:13, szerda | Helyi
Forrás: Széchenyi István Egyetem

Szegedi gitárverseny két győri első hellyel

Szegedi gitárverseny két győri első hellyel

Az elmúlt hét végén Szegeden rendezték az egyetemek zeneművészeti karain, intézeteiben gitár szakon tanuló művész-jelöltek országos versenyét. A győri Széchenyi István Egyetem Varga Tibor Zeneművészeti Intézetét 4 hallgató képvisel

A nyergesújfalui Nagy Tamás a győri Richter János Zeneművészeti Szakközépiskolából, a budapesti Bácsi Péter a fővárosi Egressy Béni Zeneművészeti Szakközépiskolából jött a győri egyetem gitár szakára. A két sikeres zeneművész-jelölt Roth Ede gitárművész tanítványa. Külön jelentősége az eredménynek, hogy a győrieken és a Miskolci Egyetemen kívül mindenütt van gitárművész mesterképzés.
A BA I. évfolyamosok versenyében I. helyezett lett a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatója, Szlama Annamária és a győri Nagy Tamás. Második helyezést nem adott ki a zsűri, harmadik helyezést ért el Kramenstetter Ádám, a Pécsi Tudományegyetemről.
A második korcsoportban - BA II-III. évfolyamosok – első helyen végzett a győri Bácsi Péter és a Szegedi Tudományegyetemről Kovács Viktória. A zsűri második és harmadik díjat nem adott ki. A kategória különdíját Rónai Dániel, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem és Sövény Olivér, a Szegedi Tudományegyetem hallgatója kapta.
A III. korcsoportban a mesterszakosok versenyeztek. Első helyezést a zsűri nem adott ki, második lett Priskin Zsuzsanna, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem és Vajtó Gergely, a Szegedi Tudományegyetem hallgatója.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 19. 09:13, hétfő | Helyi

Ingyenesen lesz látogatható 20-án a pannonhalmi főapátság

Szent István ünnepén Pannonhalma nyitott kapukkal várja mindazokat, akik el akarnak zarándokolni hazánk ősi szentélyébe, hogy részesei legyenek az itt élő hagyománynak, lelkiségnek, kultúrának.

2024. Augusztus 19. 08:08, hétfő | Helyi

Egy háziorvos szerint Covid-járvány van, szerencsére nem súlyos

A felső légúti tünetekkel érkező páciensek közül hétfőn háromból kettőnél teszt is igazolta a Covid-fertőzést.

2024. Augusztus 19. 07:10, hétfő | Helyi

Itt a nyár és a vakáció: háromezerrel nőttek a kórházi várólisták

A legfrissebb adatok szerint a kötelező várólistákon júniushoz képest háromezerrel szerepelnek többen.

2024. Augusztus 18. 09:12, vasárnap | Helyi

Háromból három: bekezdett a Gyirmót

Múlt hétvégén a Csákvárt is kipipálta, három győzelemmel kezdte az NB II-es pontvadászatot a Gyirmót labdarúgó csapata. A vezetőedző szerint segíti a közös munkát a jó rajt, de a hibák is előjöttek, ezeken javítani kell.