Városlista
2024. szeptember 10, kedd - Nikolett, Hunor

Hírek

2011. Március 01. 18:15, kedd | Helyi
Forrás: InfoGyőr

Szeméthalom a Vadászlaktanyában

Szeméthalom a Vadászlaktanyában

„Levelemet, ha pár szóban kellene összefoglalni, akkor azt mondanám: szemét, hajléktalanok és macska túlszaporulat.” Ezzel a mondattal kezdődik az a levél, amelyet egy, a Vadász-laktanya környékén élő olvasónk juttatott el szerkesztő

Nem mai gond, hogy a Vadász-laktanya udvarának hátsó része jó ideje illegális szemétlerakóként és hajléktalantanyaként működik. A városi önkormányzat kezelésében lévő területről évente egyszer elszállítják ugyan a szemetet, ám az rendre újra felgyűlik ott, és szabályos fertőzés gócot képez a város frekventált helyén a Pláza és a kórház tőszomszédságában.
Levélírónk felhívta a figyelmet arra is, hogy kedvenc tanyája a hely a városi hajléktalanoknak is, akik előszeretettel égetnek el mindent ebben a hideg időben, amin nem ehető. Kiveszik a szemétkupacokból a kidobott linóleumot, nejlonzacskót, és minden egyebet, ami meleget ad.

Ottjártunkkor valóban áldatlan állapotokat találtunk, óriási halmokban áll a szemét mindenütt, valóságos patkánytanyának tűnt az egykor szebb napokat látott laktanyaudvar.

Olvasónk kérdést is tett fel a területet kezelő győri önkormányzat illetékeséhez, arra volt kíváncsi, hogy mit kívánnak tenni az ügyben. Az InfoGyőr eljuttatta a kérdést a városi önkormányzat sajtóosztályára, ám onnan sem telefonon, sem e-mailben további tájékoztatást nem kaptunk.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 10. 09:12, kedd | Helyi

Priskin Tamás válogatott labdarúgó az Üstökös FC Győr szakmai stábjában folytatja

Az Üstökös FC Győr Utánpótlás-nevelő Sport Egyesület sportigazgatójaként folytatja pályafutását Priskin Tamás.

2024. Szeptember 10. 08:17, kedd | Helyi

Tűzhelyen felejtett étel okozott több tüzet

Az elmúlt három hétben a megyében többször riasztották a tűzoltókat tűzhelyen felejtett vagy sütőben hagyott étel miatt, amely füstölni kezdett vagy kigyulladt.

2024. Szeptember 10. 07:13, kedd | Helyi

Kockabajnokság lesz a győri Kockában, eljön Rubik Ernő is

Városi kocka bajnokságot hirdet a győri önkormányzat és a Széchenyi István Egyetem, a döntőt jövő csütörtökön tartják az egyetemi Kocka-épületben.

2024. Szeptember 09. 09:14, hétfő | Helyi

Jövőre már pilótákat is képeznek a Széchenyi-egyetemen

A nagy utasszállító repülőgépek vezetésére készíti fel a hallgatókat az a képzés, amelyet a győri Széchenyi István Egyetem indít 2025 februárjától a Wizz Air légitársasággal partnerségben.