Városlista
2024. augusztus 18, vasárnap - Ilona

Hírek

2011. Június 08. 11:00, szerda | Helyi
Forrás: Revita TV

Szent László Napok Győrben: három napos kalandozás a lovagi középkorba

Szent László Napok Győrben: három napos kalandozás a lovagi középkorba

A lovagi középkorba varázsolja a győrieket a június 25-i hétvégén a Szent László Napok kulturális programsorozat. Az idei, háromnapos rendezvény méreteit jól jelzi, hogy míg a Barokk Fesztiválon kétszázan vonulnak fel korhű ruhában, a

A tavalyitól eltérően idén nem két, hanem három napos lesz a Szent László Napok rendezvénysorozat, hangzott el az önkormányzat és a Győri Művészeti és Fesztiválközpont sajtótájékoztatóján, a Zichy-palotában. Változás továbbá az eddigiekhez képest, hogy nem a Bisinger sétány ad majd otthont a középkori kavalkádnak, hanem az Aranypart lesz a rendezvény központja.

A programok június 24-én, pénteken délután indulnak egy néhány fős lovagi toborzó felvonulással amolyan figyelem felkeltésként a belváros utcáin. Aztán szombaton már teljes egészében megelevenedik a lovagkor, hisz lesz kézművesvásár, lovagi tábor, gyalogos és lovas tornák, lovagrendek felvonulása, bemutatók, tűzzsonglőrök és természetesen sok-sok zene. Sőt egy háromszáz fős jelmezes felvonulás is, amely nagyobb volumenü lesz, mint a Barokk Fesztiválé. A szervezők tehát megadják a Szent László Napok módját.

Vagyis valósággal megelevenedik a középkor Győrben. A kulturális és látványos események mellett nem maradnak el a szakrális programok sem. Hétfőn a díszközgyűlés a bazilikában, a szentmise püspöki körmenettel, a Szent László dombormű koszorúzása, és a Győri Filharmónikusok hangversenye zárja a rendezvényt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 18. 09:12, vasárnap | Helyi

Háromból három: bekezdett a Gyirmót

Múlt hétvégén a Csákvárt is kipipálta, három győzelemmel kezdte az NB II-es pontvadászatot a Gyirmót labdarúgó csapata. A vezetőedző szerint segíti a közös munkát a jó rajt, de a hibák is előjöttek, ezeken javítani kell.

2024. Augusztus 18. 08:12, vasárnap | Helyi

Az állatkertben mutatkozik be a Győri Értéktár

A Xantus János Állatkertben is bemutatkoznak a győri értékek.

2024. Augusztus 18. 07:09, vasárnap | Helyi

Tizenöt kórház élére írtak ki pályázatot, az óváriéra is

Összesen 15 kórház főigazgatói pozíciójára írt ki pályázatot az Országos Kórházi Főigazgatóság, amelynek honlapján július 26-án jelentek meg a vezetői pályázati felhívások.

2024. Augusztus 17. 09:12, szombat | Helyi

Tunéziai támadóval erősített az ETO

Sahli Ouijdi személyében egy bal oldali támadót igazolt az ETO.