Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2016. Szeptember 01. 13:54, csütörtök | Helyi
Forrás: ORFK Kommunikációs Szolgálat

Takács Tibor, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság egykori vezetője lett a TIBEK főigazgatója

Takács Tibor, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság egykori vezetője lett a TIBEK főigazgatója

Vezetőket iktatott be dr. Pintér Sándor belügyminiszter.

Ünnepélyes állománygyűlésen vettek részt a Terrorelhárítási Információs és Bűnügyi Elemző Központ (TIBEK) és az Országos Rendőr-főkapitányság vezetői valamint kijelölt személyi állománya 2016. szeptember 1-jén a Rendőrségi Igazgatási Központban.



Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere az állománygyűlésen adta át vezetői kinevezési okmányát a TIBEK főigazgatójának, dr. Takács Tibor vezérőrnagynak.
Takács Tibor 49 éves. A Rendőrtiszti Főiskola bűnügyi szakát 1990-ben, a Közép-Európai Rendőrakadémiát 1993-ban végezte el. A Janus Pannonius Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán 1999-ben avatták az állam- és jogtudományok doktorává, 2007-ben jogi szakvizsgát tett. Német nyelvből középfokú "C" típusú nyelvvizsgával rendelkezik.
Takács Tibor 1988. február 22-én került a rendőrség hivatásos állományába. 1990. július 1-jétől a Nemzetbiztonsági Hivatal, majd röviddel később a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság állományában teljesített szolgálatot: volt fővizsgáló, nyomozó, kiemelt fővizsgáló, alosztályvezető, kapitányságvezető-helyettes Szombathelyen, majd Körmenden rendőrkapitány.
A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság közbiztonsági igazgatói, helyettes rendőrfőkapitányi, rendészeti igazgatói és a főkapitányság megbízott vezetői feladatát is ellátta, 2010 októberétől pedig a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságot vezette. Az ORFK bűnügyi főigazgatói posztját, egyben az országos rendőrfőkapitány-helyettesi feladatkört 2012 szeptemberétől látta el.

A TIBEK létrehozásáról június 7-én döntött a parlament, amikor elfogadta a Belügyminisztérium terrorellenes törvénycsomagját.
A belügyminiszter alá tartozó TIBEK feladata a nemzetbiztonságot, bűnüldözést, közbiztonságot vagy más alapvető biztonsági érdeket sértő adatok feldolgozásának, elemzésének eredményeként a lehető legátfogóbb kép összeállítása az ország terror-, illetve esetleges más fenyegetettségéről, a belső biztonsági helyzetről, a közbiztonság állapotáról. Minderről tájékoztató rendszert működtet, és értékelő jelentéseket készít a kormánynak.

Átvette a kinevezéséről szóló dokumentumot dr. Töreki Sándor r. dandártábornok, bűnügyi országos rendőrfőkapitány-helyettes és dr. Pozsgai Zsolt r. dandártábornok személyügyi országos rendőrfőkapitány-helyettes is.
Papp Károly r. altábornagy, országos rendőrfőkapitány köszönetként, és a Rendőrség állományában végzett több évtizedes munkája elismeréseként tárgyjutalomban részesítette távozó bűnügyi helyettesét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 08:11, kedd | Helyi

Szenzációsak a nyúliak! – 300 méterrel hosszabb lett a palacsintakígyó, mint azt tervezték

Palacsintagilisztának tűnik már csak az eredeti cél. 410 méter hosszú palacsintát akartak tekerni eredetileg Nyúlon, de annyira belendültek, hogy meg sem álltak 740 méterig.

2024. Május 07. 07:11, kedd | Helyi

Másként érettségiztek magyarból a diákok

Magyar nyelv és irodalomból érettségiztek tegnap a diákok.

2024. Május 06. 09:11, hétfő | Helyi

Pannonhalmi polgármester: Szerintem nincs kapcsolat a két szoborrongálás között

Az utóbbi időben egymást érik a szoborrongálások a környéken. Közös metszet: Radnóti.

2024. Május 06. 08:16, hétfő | Helyi

Meghosszabbították a Virágos Magyarország verseny jelentkezési határidejét

Meghosszabbították a Virágos Magyarország verseny jelentkezési határidejét: a helyi közösségek május 20-ig pályázhatnak.