Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2018. December 27. 15:23, csütörtök | Helyi

Tanuljunk játékosan az Enginoval

Tanuljunk játékosan az Enginoval

A kreatív építőjátékok remekül fejlesztik a kreativitást, a gondolkodást és jó hatással vannak a gyermek döntési képességére.

Éppen ezért nagyon sokat tehetünk a gyermekünkért, ha olyan környezetet alakítunk ki a számára, amiben saját elképzelése szerint alkothat és ezáltal az ő ritmusának megfelelően fejlődhet is. Főleg, ha mindezeket olyan nagyszerű találmányok mellett tehetik, mint az Engino építőjáték, amit tanárok és tudósok fejlesztettek ki.

Bár a gyermek folyamatosan fejlődik, változik, egyvalamiből soha nem fog kinőni, az pedig a játék. Éppen ezért sokkal jobb, ha mi adunk a kezébe olyan eszközöket, melyektől fejlődik, nem csak ül a képernyő előtt, kreativitása pedig elhal. Tudományosan is megalapozott, hogy a játékosságnak az öröm érzésén túl még számos előnye van.

Például segíti a tanulást, támogatja az érzelmi jólétet, a jó mentális egészséget, a kreativitást és a szociális kompetenciát. A játék és a tanulás összekapcsolása ezeken az előnyökön túl leköti a gyermek figyelmét, és arra ösztönzi, hogy önállóan fedezze fel és sajátítsa el a tudást. Talán nem meglepő, ha azt mondjuk, hogy a gyermekek sokkal könnyebben és hatékonyabban tudják felidézni azokat az ismeretanyagokat, amiket játékos formában sajátítottak el, mint azokat, amiket bemagoltak.

Fontos, hogy a szabadidejét minőségi játékkal játszva töltse el a gyermek. Fontos az adott játék kidolgozottsága és a tartóssága. Hiszen nem mindegy, hogy mivel fejlesztjük gyermekünk motoros készségeit, a koordinációt, a kreatív gondolkodást, illetve a szociális és a nyelvi készségeket. A Játéksziget kínálatában kapható Engino éppen ezeket a képességeket és készségeket hivatott fejleszteni. Az Engino játékelemek sokféle módon egymáshoz illeszthetők és összerakhatók. A gyermekek így megalkothatják a saját elképzeléseiket. Az Engino építőjátékok egyedülálló módon tartalmaznak motorokat, napelemeket, távirányítókat, így remekül kielégítik a gyermekek technika és a mechanika iránti kíváncsiságát, hiszen miközben építenek, el is sajátítják a szerkezetek működését.

A STEM Heroes sorozat szettjei például tudományos témákat dolgoznak fel. Mint például az űrkutatás, az állatvilág vagy a gyorshajtású járművek. Viszonylag könnyen megépíthetők, így akár egy 4-5 éves gyermek is könnyedén elboldogul velük. A STEM Heroes sorozat szettjeivel a gyermekek tökéletesen megismerhetik a fizika törvényeit, sőt akár okostelefonnal is vezérelhetik az építményeket. Ha pedig mégsem a tanulás a fő cél, akkor is a legnagyobb örömmel rakják össze az Engino összes szettjét, hiszen szórakoztató, könnyen kezelhető és nem utolsó sorban minőségi időtöltés a gyermeknek önállóan, de a szüleivel együtt is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 24. 09:12, szerda | Helyi

Az önkormányzat válaszolt Lázárnak, illetve Pintérnek

Hivatalosan elsőként a győri önkormányzat reagált a buszügyben, nem sokkal később viszont Szeles Szabolcs alpolgármester egy tévés riportban, Dézsi Csaba András pedig Facebook-posztban fejtette ki az álláspontját.

2024. Július 24. 08:14, szerda | Helyi

Bajba jutott gólyát mentettek Szanyban (VIDEÓ)

Szany település ad otthont a gólyafesztiválnak, nem véletlenül, hiszen itt van a Dunántúl második legnagyobb gólyapopulációja is, tizenhat fészekkel.

2024. Július 24. 07:15, szerda | Helyi

Lassan teljesen feléled a valaha tátongó ETO-park

Hamarosan CCC-üzlet és Halfprice nyílik a valaha „szellemkastélyként” ismert ETO-parkban, amelynek újabb kori története több mérföldkőhöz érkezett az elmúlt két évben.

2024. Július 23. 09:08, kedd | Helyi

Beemelték a bencés templom huszártornyát, amit még ön sem látott

Helyére került a győri a győri Szent Ignác Bencés Templom huszártornya, amelyet csak a legidősebb győriek láthattak saját szemükkel, ők is pici gyerekként, mivel 1938-ban elbontották.