Városlista
2024. augusztus 19, hétfő - Huba

Hírek

2011. Április 26. 16:00, kedd | Helyi
Forrás: Nyugathír

Tápszentmiklósi iskolamentők: 3 év alatt 120-an telepedtek le a faluban

Tápszentmiklósi iskolamentők: 3 év alatt 120-an telepedtek le a faluban

Még be sem költöztek a legújabb óvoda- és iskolamentő családok, máris újabbakat vár a Győr-Moson-Sopron megyei Tápszentmiklós. Annyi család jelentkezett ugyanis a márciusban meghirdetett és az RTL Híradóban is bemutatott két házra, ho

A falak kifestve, a régi bútorok kipakolva. Már csak az új lakókra vár a lakás. A beköltöző családot több tucat jelentkező közül választották ki. A sok érdeklődő miatt az önkormányzat úgy döntött, újabb két lakást ajánl fel a betelepülőknek. Ezeknek a bérleti díját egy évig ezúttal is az önkormányzat fizeti, cserébe pedig most is csak annyit kér: a gyerekeket a helyi iskolába és óvodába írassák a szülők, valamint havonta bizonyos összeget tegyenek félre egy számlán.
A két lakásra május közepéig lehet pályázni. Jelenleg az önkormányzat olyan 2 vagy 3 gyermekes családok jelentkezését várja, akiknél a legidősebb gyermek szeptembertől kezdi az első osztályt. Azt szeretnék ugyanis, ha még évekig lenne elegendő gyerek az általános iskolában.
„Jelen pillanatban 210-en felül van az iskolai létszámunk, 52 óvodásunk van, de ha előre tekintünk és figyeljük a mostani születések számát, akkor ezt a folyamatot tovább kell vinnünk, hiszen hosszú évekre szeretnénk biztosítani az intézményünk működését" - mondta Kovács József, Tápszentmiklós polgármestere.
Nem csak a település, de a letelepült családok is hosszú távra terveznek.
„Maximálisan elégedettek vagyunk." Kassaiék csaknem 3 éve két gyerekkel döntöttek úgy, hogy Miskolcról elköltöznek. Azt mondják, nem bánták meg.
„Borsod megyében azt gondolom, hogy nem lett volna ilyen lehetőség, hogy egy ilyen környezetbe elköltözzünk.

Velük együtt a három éve indult kezdeményezésnek köszönhetően 120-an telepedtek le a faluban.

(RTL Klub)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 19. 09:13, hétfő | Helyi

Ingyenesen lesz látogatható 20-án a pannonhalmi főapátság

Szent István ünnepén Pannonhalma nyitott kapukkal várja mindazokat, akik el akarnak zarándokolni hazánk ősi szentélyébe, hogy részesei legyenek az itt élő hagyománynak, lelkiségnek, kultúrának.

2024. Augusztus 19. 08:08, hétfő | Helyi

Egy háziorvos szerint Covid-járvány van, szerencsére nem súlyos

A felső légúti tünetekkel érkező páciensek közül hétfőn háromból kettőnél teszt is igazolta a Covid-fertőzést.

2024. Augusztus 19. 07:10, hétfő | Helyi

Itt a nyár és a vakáció: háromezerrel nőttek a kórházi várólisták

A legfrissebb adatok szerint a kötelező várólistákon júniushoz képest háromezerrel szerepelnek többen.

2024. Augusztus 18. 09:12, vasárnap | Helyi

Háromból három: bekezdett a Gyirmót

Múlt hétvégén a Csákvárt is kipipálta, három győzelemmel kezdte az NB II-es pontvadászatot a Gyirmót labdarúgó csapata. A vezetőedző szerint segíti a közös munkát a jó rajt, de a hibák is előjöttek, ezeken javítani kell.