Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2019. Január 21. 13:53, hétfő | Helyi

Táskadivat férfiak számára

Táskadivat férfiak számára

Igen, táskadivat. Férfiak számára. Napjainkban, amikor a férfiak is táskát hordanak a hétköznapokon, a nőkhöz hasonlóan nekik is illik odafigyelni a stílusra.

Nem csupán az öltözködésük szempontjából, hanem a táskájuk tekintetében is. Gondoljunk arra, mennyire nevetségesen fest egy elegáns öltönyt viselő fiatalemberen egy viseltes hátizsák vagy egy derékra csatolt övtáska. A férfiak leggyakrabban a hátizsák, a vászontáska és az övtáska viselésekor követnek el könnyen kiküszöbölhető hibákat.

Önmagában sem a hátizsák, sem a vászontáska, sem az övtáska viselése nem számít megbocsáthatatlan tettnek, viszont nem mindegy, hogy a táska stílus harmóniában áll-e az öltözékkel. Ahogyan korrekt elvárás lehet egy sportos nővel szemben, hogy ha reggel egy elegáns kiskosztüm mellett dönt, akkor a túrahátizsákja helyett aznap a retiküljét vigye magával, úgy a férfiaktól is elvárható, hogy kedvenc övtáskájukat hanyagolják, amikor hasonlóan elegáns megjelenés mellett döntenek. Ez csak egy, a hétköznapokból kiragadott példa, ami jól érzékeltetheti, hogy a férfiak sem hányhatnak fittyet az alapvető divat bakikra, ha kicsit is adnak magukra.

Hátizsák a kedvenc, a trendi

Amikor úgy egy évtizeddel ezelőtt a férfiaknál is megjelent a táska iránti igény a hétköznapi apróságaik tárolására, akkor a sportos divatnak köszönhetően az urak körében hirtelen trendivé vált a hátizsák viselése. Ha megfigyeljük, napjainkban a férfiak ruháin kevés zsebet találunk, ezért érthető, ha a hétköznapokban igencsak szükségük lehet egy megbízható táskára. Így annak a furcsa, azelőtt szokatlan helyzetnek lehetünk tanúi, hogy a divatházak a kereslethez igazodva, egyre-másra versengenek a férfiak figyelméért és egymás után dobják piacra az uraknak szánt kollekciójukat, elsősorban hátizsákokat.

Széles és választékos a kínálat, így a férfiak kedvükre válogathatnak a különböző stílusok, funkciók, anyagok, színek, méretek, stb. között. Az öltözékkel harmonizáló hátizsák hiányát ma már tényleg nem lehet a férfiakkal mostohán bánó dizájnerekre fogni. Divatosak például a férfi városi hátizsákok, a túrazsákok, vagy az elegánsabb, laptop rekesszel ellátott hátizsákok. Az urak ma már egy elegáns öltöny mellé is válogathatnak akár egy aktatáskát is megszégyenítő, ízléses, hivatalos hátizsákot, de azért továbbra is azt javasoljuk a férfiak számára, hogy a valóban fontos és elegáns alkalmakra maradjanak az aktatáska mellett.

Vászontáska bevásárláshoz

Környezetbarát, hasznos, sokszor ingyen jutunk hozzá valamilyen promóció alkalmával. Változatos méretben és színvilágban kaphatóak és nagyon jól tudnak kinézni. Kizárólag bevásárlásnál. Nagyon is helyénvaló történet, hogy a férfiak is felfedezték maguknak a vászontáska előnyeit, hiszen nagyon sokan vásárolnak tudatosan, védik a környezetet stb. A vászontáska kiváló alternatívája a műanyag szatyroknak, mondhatnánk a jövő. De semmi esetre sem mindennapi viseléshez való.

Övtáska, ami sosem volt divatos

És nem is lesz tartósan divatos soha. Talán most trendi lehet egy kicsit, mert megjelentek eddig még nem látott fazonok. Az övtáska kiváló alternatíva például egy hegymászónak, egy túrázónak vagy egy szerelőnek munka közben, de ahogy sínadrágot vagy sziklamászó cipőt sem veszünk fel nap, mint nap, úgy az övtáskát is hagyjuk otthon a sportfelszerelés vagy a munkásöltözet mellett. Ha mégis ragaszkodunk az övtáskához, szánjunk időt arra, hogy megtaláljuk azokat a huszonegyedik századi darabokat, amelyek új stílusukban nem hoznak szégyent gazdájuk ízlésére, funkcionálisak és igényes minőségben készültek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 24. 09:12, szerda | Helyi

Az önkormányzat válaszolt Lázárnak, illetve Pintérnek

Hivatalosan elsőként a győri önkormányzat reagált a buszügyben, nem sokkal később viszont Szeles Szabolcs alpolgármester egy tévés riportban, Dézsi Csaba András pedig Facebook-posztban fejtette ki az álláspontját.

2024. Július 24. 08:14, szerda | Helyi

Bajba jutott gólyát mentettek Szanyban (VIDEÓ)

Szany település ad otthont a gólyafesztiválnak, nem véletlenül, hiszen itt van a Dunántúl második legnagyobb gólyapopulációja is, tizenhat fészekkel.

2024. Július 24. 07:15, szerda | Helyi

Lassan teljesen feléled a valaha tátongó ETO-park

Hamarosan CCC-üzlet és Halfprice nyílik a valaha „szellemkastélyként” ismert ETO-parkban, amelynek újabb kori története több mérföldkőhöz érkezett az elmúlt két évben.

2024. Július 23. 09:08, kedd | Helyi

Beemelték a bencés templom huszártornyát, amit még ön sem látott

Helyére került a győri a győri Szent Ignác Bencés Templom huszártornya, amelyet csak a legidősebb győriek láthattak saját szemükkel, ők is pici gyerekként, mivel 1938-ban elbontották.