Városlista
2024. július 29, hétfő - Márta

Hírek

2017. Április 18. 11:00, kedd | Helyi

Tavaszi dekorációs ötletek

Tavaszi dekorációs ötletek

A tavasz színei, a virágok számtalan lehetőséget kínálnak arra, hogy szabadra engedjük fantáziánkat a dekorációk elkészítésekor.

Készíthetünk virágkoszorúkat, a lakás különböző helyeit különböző díszekkel tehetjük tarkábbá. Ültessünk tulipánt, nárciszt, hiszen a virágok is feldobják a lakást, a húsvéti időszakban a virág dekorációk mellett tojásfestés sem maradhat ki, amibe vonjuk be a gyerekeket is.

A boltban kapható tojásfestéket feldobhatjuk, ha színes madzaggal kötjük meg őket. A csillámfilctollas vagy csillámfestékes tojásdekoráció látványos és egyszerűen elkészíthető, ezt a gyerekek is könnyen elsajátíthatják. Egy radíros ceruza végét mártsátok be a festékbe, és azzal már indulhat a tojások bepöttyözése. Itt is variálhatjátok a különböző színeket.

A szalvétás dekopázs technika számtalan újdonságot hoz. A dekupázstechnikavagy szalvétatechnika épp úgy alkalmazható fára, cserépre, porcelánra, papírra mint kőre, fémre, műanyagra, hungarocellre, de akár még gyertyára is. A dekopázspapír kevésbé sérülékeny, mint a szalvéta. Megszórhatjuk csillámporral vagy velúrporral, illetve patinával vagy repesztőlakkal öregíthetjük a tárgyakat Az alapanyaghoz használt szalvétákat a Skandi Trend webáruházában, illetve a budaörsi boltban is megtalálhatjátok.

A növénynyomatos tojásokat könnyedén elkészíthetjük a régi hagyományokat követve. Nem kell hozzá más, csak egy nejlonharisnya, különböző kisebb kertben szedett levelekre és vöröshagyma héjára lesz szükség. A tojásra a leveleket rásimítjuk, ráhúzzuk a harisnyát és szorosan megkötjük, hogy feszüljön. Ezután a hagymás-festékes vízben áztatjuk egy darabig. Színtelen marad a növény, ahol érintkezik a tojással, a többi rész megszíneződik.

A dekorszalagos technika a gyerekek számára is könnyedén elkészíthető. Vannak dekorszalagos matricák, a GreenGatedekorszalagok tökéletesen erre a célra.
Különböző mintákat adó papírlyukasztók segítségével csodaszép dekorációt készíthetünk. Nem kell hozzá más, csak egy ízléses díszpapír, számtalan jó ötlet és már kész is a húsvéti dekorációs tojás. A GreenGate tojástartókkal szintén feldobhatjuk az ünnepi asztalt, amelyek porcelánból és kerámiából készültek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 28. 09:14, vasárnap | Helyi

Nagycenki iskola: „Ilyen mértékű gyűlölet hogyan alakulhatott ki”?

Munkáltatói egyeztető megbeszélést tartottak a nagycenki iskolában kialakult helyzet rendezése érdekében.

2024. Július 28. 08:13, vasárnap | Helyi

A Győri Vízisport Egyesület kajak-kenu táborában jártunk

Idén nyáron is szervez napközis kajak-kenu táborokat a Győri Vízisport Egyesület.

2024. Július 28. 07:12, vasárnap | Helyi

Szamárköhögés: javasolják a betegség elleni emlékeztető oltás a várandósoknak

A magyar védőoltási rendszernek köszönhetően nincs szamárköhögés-járvány

2024. Július 27. 09:11, szombat | Helyi

Hamarosan indul a mennyei megyei is

Elkészült a sorsolás a labdarúgó vármegyei első osztályban. A bajnok, de a feljutást nem vállaló Koroncó Kapuváron kezd. A bajnokság 16 csapatosra bővült.